13. listopadu 2022 • 08:00

SESTŘIHY: Zbořil dal první gól v NHL, mezi střelci i Kubalík, Hronek a Chytil

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Jakub Zbořil svým prvním gólem v kariéře v NHL pomohl Bostonu k výhře 3:1 nad Buffalem. Bodově se pod vítězství Bruins podepsali také asistující Tomáš Nosek a David Pastrňák. Jedinou branku NY Rangers v zápase s Nashvillem vstřelil Filip Chytil, prohru 1:2 ale neodvrátil. Dominik Kubalík a Filip Hronek shodně zapsali bilanci 1+1, ale prohru Detroitu s LA Kings 3:4 neodvrátili. Do hry se zapojili také dva čeští brankáři. Pavel Francouz Coloradu vychytal vítězství 4:1 nad Carolinou a Karel Vejmelka na ledě New Jersey neodvrátil porážku Arizony 2:4.



Zbořil v 53. minutě obstaral vítěznou branku Bostonu a v 65. zápase v NHL ukončil čekání na gól. Český bek po Noskově přistrčení dostal spoustu času na zamíření a střelou nad beton překonal Craiga Andersona. Pětadvacetiletý český hokejista se stal prvním obráncem v historii Bruins, jehož premiérový gól byl rovnou gólem vítězným.

„Viděl jsem Tomáše (Noska) na puku a zdálo se mi, že hledá, komu by ho poslal. Možná přemýšlel nad jinou variantou, ale já si zakřičel a nakonec puk dostal. Pak jsem už jen zamířil a doufal, že moje střela projde až za gólmana. Na první trefu jsem čekal dost dlouho, je příjemné být konečně odměněný,“ řekl odchovanec brněnské Komety, kterého si Bruins na draftu v roce 2015 vybrali jako 13. v pořadí.

Dvě minuty před koncem se do statistik zapsal také Pastrňák, jenž povedenou otočkou začal akci, na jejímž konci byl kapitán Bruins Patrice Bergeron. Pastrňák zaznamenal 23. bod v sezoně a je čtvrtým nejproduktivnějším hráčem soutěže.

Havířovský rodák asistencí odčinil své zaváhání z první třetiny, kdy v přesilové hře nezvládl přechod do útočného pásma, na modré čáře přišel o puk a jeho ztrátu potrestal zakončující Tage Thompson. Americký útočník vstřelil 11. gól v sezoně a potvrdil pozici nejproduktivnějšího hráče Sabres.

„Myslím, že jsme dnes Boston značnou část zápasu přehrávali, oni jsou ale zkušený tým, který dokáže využít i nepatrných chyb. Přesně to se jim dnes podařilo. Ve třetí třetině jsme přišli o puk v obranném pásmu a oni našeho zaváhání okamžitě využili. Dnes jsme odehráli dobrých 55 minut a nestačilo to, musíme být konzistentní po celý zápas,“ řekl Thompson.

Hokejisté Los Angeles domácí zápas s Detroitem odstartovali rychlou trefou. Carl Grundström prostřelil brankáře Alexe Nedeljkovice již po devíti sekundách a postaral se o druhý nejrychlejší gól v klubové historii.

V páté minutě Detroit zásluhou české přesilovkové souhry srovnal na 1:1. Kubalík dostal nabito od Filipa Hronka a střelou z pravého kruhu poprvé překonal Calvina Petersena. V 58. minutě si česká dvojice role vyměnila. Kubalík našel na modré čáře osamoceného Hronka a ten svým prvním gólem v sezoně snížil na 3:4. Více ale hokejisté Red Wings nestihli a prohráli potřetí za sebou.

K bodům nevedl ani Chytilův gól. Rangers prohráli v Nashvillu 1:2 a ztratili čtvrtý z posledních pěti zápasů. Český útočník v polovině duelu vystřelil z prostoru mezi kruhy a čtvrtou trefou v sezoně snížil na 1:2.

Rangers sice přestříleli Predators 35:18, v zakončení se ale trápili. „Jsem z naší prohry zklamaný. Myslím, že jsme hráli dobře, ale ani to nám dnes bohužel nestačilo. Měli jsme spoustu šancí, v nichž jsme bohužel neobstáli,“ litoval Vincent Trocheck, jenž v úvodu druhé třetiny trefil tyčku. Povedený debut v NHL prožil útočník Predators Jusso Pärssinen. Jednadvacetiletý Fin ho ozdobil gólem a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Popáté v sezoně bodoval Radko Gudas. Asistence českého obránce však Floridě nestačila, doma podlehla Edmontonu 2:4. Ve vyrovnané tabulce Východní konference jsou Panthers šestí, Edmonton se na západě posunul na čtvrté místo.

Vydařené utkání odchytal Francouz. Plzeňský rodák kryl v souboji Colorada s Carolinou 24 střel a poprvé v sezoně se radoval z vítězství. Jedinou branku inkasoval ve 35. minutě, kdy ho po přečíslení dva na jednoho překonal Jordan Staal.

Vítězné tažení Arizony skončilo po třech zápasech. Coyotes, v jejichž brance Vejmelka zastavil 22 střel, nestačili na rozjeté New Jersey a prohráli 2:4. Devils, jimž chyběli zranění Ondřej Palát a Vítek Vaněček, naopak prodloužili sérii výher na devět zápasů.

Góly

Domácí: 06:05. Hayes

Hosté: 14:28. Chabot, 39:11. DeBrincat, 46:52. DeBrincat, 56:06. Stützle

Sestavy

Domácí: Hart (Sandström) – DeAngelo, Provorov, Sanheim, Braun, Ristolainen, Seeler – Hayes, Konecny, Tippett – Farabee, Laughton (A), Allison – Sedlák, MacEwen, Cates N. – Laczynski, Frost, Deslauriers.

Hosté: Talbot (A. Forsberg) – Bernard-Docker, Chabot (A), Sanderson, Hamonic, Brännström, Holden – Stützle, B. Tkachuk (C), Giroux (A) – DeBrincat, Batherson, Brassard – Motte, M. Joseph, Pinto – Watson, Kastelic, Kelly.

Rozhodčí

Pochmara, Schlenker – Gibbons, Gawryletz

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Návštěva

16 912 diváků

Góly

Domácí: 42:42. Bennett, 55:58. Bennett

Hosté: 31:49. Barrie, 46:53. Barrie, 55:07. Foegele, 58:34. Nugent-Hopkins

Sestavy

Domácí: Knight (Bobrovskij) – Forsling, Montour, Mahura, Gudas, M. Staal, Ekblad (A) – Verhaeghe, Barkov (C), M. Tkachuk – Luostarinen, Bennett, White – Lomberg, Lundell, Reinhart – Cousins, E. Staal, Hörnqvist (A).

Hosté: S. Skinner (Campbell) – Nurse, Ceci, Kulak, Bouchard, Barrie, Niemeläinen – Nugent-Hopkins (A), McDavid (C), Puljujärvi – Holloway, Draisaitl (A), Hyman – Foegele, R. McLeod, Kostin – Janmark, Shore, Ryan.

Rozhodčí

Luxmore, Blandina – Marquis, Fournier

Stadion

FLA Live Arena, Sunrise

Návštěva

16 579 diváků

Góly

Domácí: 05:17. T. Thompson

Hosté: 38:51. Bergeron, 52:31. Zbořil, 58:11. Bergeron

Sestavy

Domácí: C. Anderson (Comrie) – Dahlin (A), Power, Fitzgerald, Bryson, Ljubuškin, Pilut – Tuch, T. Thompson, J. Skinner – Peterka, Cozens, Quinn – Olofsson, Mittelstadt, Krebs – Hinostroza, Girgensons (A), Asplund.

Hosté: Kinkaid (Ullmark) – McAvoy, Grzelcyk, Clifton, H. Lindholm, Carlo, Zbořil – DeBrusk, Bergeron (C), Marchand (A) – Pastrňák (A), Krejčí, Hall – Zacha, Coyle, Frederic – Cr. Smith, Nosek, N. Foligno.

Rozhodčí

Pollock, McCauley – Barton, Smith.

Stadion

KeyBank Center, Buffalo

Návštěva

19 070 diváků

Góly

Domácí: 06:29. Tatar, 09:27. J. Hughes, 31:19. J. Boqvist, 34:15. Hamilton

Hosté: 09:04. Guenther, 28:19. Keller

Sestavy

Domácí: Schmid (Daws) – Hamilton, Siegenthaler, Marino, Graves, Severson, Br. Smith – Zetterlund, Hischier (C), Tatar – Bratt, J. Hughes (A), Haula – J. Boqvist, Mercer, Šarangovič – Bastian, M. McLeod, Wood.

Hosté: Vejmelka (Ingram) – Moser, Välimäki, Stecher, Nemeth, J. Brown, Gostisbehere, Mayo – Crouse (A), Bjugstad, Maccelli – Fischer (A), McBain, N. Ritchie – Guenther, Hayton, Keller (A) – Boyd, O'Brien.

Rozhodčí

Skilliter, L´Ecuyer – Kovachik, Jackson

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

16 514 diváků

Góly

Domácí: 01:48. J. Anderson, 40:49. Caufield, 44:09. Suzuki, 54:42. Monahan, 61:03. Hoffman

Hosté: 21:46. Petry, 23:29. Rakell, 43:19. Malkin, 54:02. McGinn

Sestavy

Domácí: Allen (Montembeault) – Savard, Guhle, Xhekaj, Edmundson (A), Kovacevic, Harris – Dach, Suzuki (C), Caufield – J. Anderson, Monahan, Dadonov – Gallagher (A), Dvorak, Hoffman – Armia, Evans, Drouin.

Hosté: Jarry (DeSmith) – Letang (A), M. Pettersson, Petry, Dumoulin, Rutta, Ruhwedel – Rust, Crosby (C), Guentzel – Rakell, Malkin (A), Zucker – Heinen, Carter, McGinn – Archibald, Poehling, Kapanen.

Rozhodčí

Rooney, Lambert – O'Quinn, Cormier

Stadion

Bell Centre, Montreal

Návštěva

21 105 diváků

Góly

Domácí: 21:46. Matthews, 26:27. Engvall, 30:01. Benn

Hosté: 03:41. Horvat, 12:11. J. Miller

Sestavy

Domácí: Källgren (Petruzzelli) – Liljegren, Rielly (A), Holl, Benn, Sandin, Giordano – Marner (A), Matthews, Bunting – Nylander, Tavares (C), N. Robertson – Järnkrok, Engvall, Kerfoot – Malgin, Kämpf, Aston-Reese.

Hosté: S. Martin (Demko) – T. Myers, Q. Hughes, Bear, Ekman-Larsson (A), L. Schenn, Stillman – Boeser, J. Miller (A), Michejev – Höglander, E. Pettersson, Kuzmenko – Garland, Horvat (C), Podkolzin – Studnicka, Aman, Joshua.

Rozhodčí

Lee, MacDougall – Cherrey, Murray

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

Návštěva

19 497 diváků

Góly

Domácí: 27:27. Nelson, 39:15. Nelson, 52:51. Mayfield, 60:39. Parise

Hosté: 23:09. Sillinger, 30:15. Bemström, 49:38. Bjork

Sestavy

Domácí: Sorokin (Varlamov) – Pulock, Pelech, Romanov, Dobson, Aho, Mayfield – Bailey (A), Wahlstrom, Barzal – Lee (C), Beauvillier, Nelson – Palmieri, Parise, Pageau – Cizikas, Clutterbuck (A), M. Martin.

Hosté: Korpisalo (Merzlikins) – Peeke, Gavrikov, Bayreuther, Bean, Bjork, Christiansen – J. Gaudreau, Jenner (C), Laine – Nyquist (A), Bemström, Roslovic – Činachov, E. Robinson, Sillinger – Foudy, Gaunce, Olivier.

Rozhodčí

Chmielewski, O'Donnell – Deschamps, Baker

Stadion

UBS Arena, New York

Návštěva

17 255 diváků

Góly

Domácí: 04:58. Pärssinen, 28:37. Jankowski

Hosté: 31:56. Chytil

Sestavy

Domácí: Saros (Lankinen) – Josi (C), Fabbro, Lauzon, Ekholm (A), McDonagh, A. Carrier – Pärssinen, Granlund (A), F. Forsberg – R. Johansen, Duchene, Niederreiter – Jeannot, Jankowski, McCarron – Tolvanen, Sissons, Co. Smith.

Hosté: Halák (Šesťorkin) – Schneider, Trouba (C), Fox, Hájek, R. Lindgren, K. Miller – Vesey, Zibanejad (A), Kreider – Lafreniere, Trocheck, Panarin – Kakko, Chytil, Goodrow (A) – Gauthier, Reaves, Blais.

Rozhodčí

O´Rourke, Brenk – Pancich, Nansen

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Návštěva

17 169 diváků

Góly

Domácí: 14:29. Makar, 17:51. Makar, 43:36. MacKinnon, 57:50. MacKinnon

Hosté: 34:55. J. Staal

Sestavy

Domácí: Francouz (Georgijev) – D. Toews, Makar (A), MacDermid, Manson, E. Johnson – Lehkonen, MacKinnon (A), Rantanen (A) – Newhook, Rodrigues, Kaut – Cogliano, Compher, L. O'Connor – Ranta, Megna, Hunt.

Hosté: Raanta (Kočetkov) – Burns, Slavin (A), Skjei, Pesce, de Haan, Chatfield – Aho, Jarvis, A. Svečnikov – Kotkaniemi, Nečas, Noesen – Martinook (A), J. Staal (C), Fast – Stastny, Drury, Stepan.

Rozhodčí

Rehman, South – Apperson, Murchison

Stadion

Ball Arena, Denver

Návštěva

18 127 diváků

Góly

Domácí: 0:19. Terry, 11:13. Henrique

Hosté: 13:55. Tinordi, 24:04. Roos, 57:18. Tinordi

Sestavy

Domácí: Stolarz (Gibson) – Benoit, Fowler (A), Kulikov, Klingberg, White, Strand – Comtois, R. Strome, Terry – Henrique (A), Zegras, Vatrano – McTavish, Lundeström, Leason – Silfverberg (A), Gawdin, Regenda.

Hosté: A. Söderblom (Mrázek) – J. Johnson, McCabe, Tinordi, Murphy, Cal. Jones, Roos – Kurashev, Domi, P. Kane (A) – Athanasiou, J. Toews (C), Raddysh – Entwistle, Lafferty, Katchouk – Khaira, Blackwell, R. Johnson.

Rozhodčí

St.Laurent, Sandlak – Gawryletz, Knorr

Stadion

Honda Center, Anaheim

Návštěva

15 148 diváků

Góly

Domácí: 03:36. E. Lindholm, 17:38. Ružička, 38:31. Lewis

Hosté: 14:51. Pionk, 24:21. Dubois

Sestavy

Domácí: Markström (Vladař) – Andersson, Hanifin, Weegar, Zadorov, Gilbert, C. Tanev (A) – Toffoli, E. Lindholm (A), Ružička – Coleman, Dubé, Kadri – Lewis, Backlund (A), Mangiapane – B. Ritchie, Rooney, Lucic.

Hosté: Hellebuyck (Rittich) – Morrissey (A), Pionk, Dillon, Schmidt, Samberg, DeMelo – Appleton, Connor, Scheifele (A) – Dubois, Perfetti, Wheeler – Mäenalanen, Lowry (A), Jonsson Fjällby – Harkins, D. Gustafsson, Gagner.

Rozhodčí

Schrader, McIsaac – Alphonso, Flemington

Stadion

Scotiabank Saddledome, Calgary

Návštěva

18 501 diváků

Góly

Domácí: 10:46. Re. Smith, 22:44. Kessel

Hosté: 09:47. Saad, 36:08. Barbašev, 36:47. O'Reilly

Sestavy

Domácí: Hill (L. Thompson) – Martinez, Pietrangelo (A), McNabb, Theodore, Hague, Whitecloud – Stephenson, Eichel, Ma. Stone (C) – Re. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Cotter, Howden, Kessel – W. Carrier, N. Roy, Kolesar.

Hosté: Binnington (Greiss) – Leddy, Parayko (A), Krug, Faulk, Mikkola, Rosén – Saad, O'Reilly (C), Leivo – Bučněvič, Thomas, Tarasenko (A) – Barbašev, B. Schenn, Kyrou – Alexandrov, Acciari, T. Pitlick.

Rozhodčí

Kozari, Syvret – Brisebois, Hunt

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

18 343 diváků

Góly

Domácí: 00:09. Grundström, 13:21. Fiala, 26:23. Durzi, 33:41. Durzi

Hosté: 04:09. Kubalík, 41:57. Larkin, 57:59. Hronek

Sestavy

Domácí: Petersen (Quick) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Durzi, S. Walker, Edler – Vilardi, Kopitar (C), Kempe – Arvidsson, Danault (A), Moore – Grundström, Kupari, Fiala – Kaliyev, Lizotte, Lemieux.

Hosté: Nedeljkovic (Husso) – Seider, Chiarot, Hronek, Määttä, Hägg, Oesterle – Raymond, Larkin (C), P. Suter – Perron (A), Copp (A), Kubalík – Sundqvist, Rasmussen, Erne – Berggren, Czarnik, Veleno.

Rozhodčí

Rank, Kea – Mills, Johnson

Stadion

Crypto.com Arena, Los Angeles

Návštěva

18 230 diváků

Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Connor McDavid 64 89 153 82 22 36 352
2. Leon Draisaitl 52 76 128 80 7 24 247
3. David Pastrňák 61 52 113 82 34 38 407
4. Nikita Kučerov 30 83 113 82 -2 36 271
5. Nathan MacKinnon 42 69 111 71 29 30 366
6. Jason Robertson 46 63 109 82 36 20 313
7. Matthew Tkachuk 40 69 109 79 29 123 322
8. Mikko Rantanen 55 50 105 82 15 82 306
9. Ryan Nugent-Hopkins 37 67 104 82 12 35 201
10. Elias Pettersson 39 63 102 80 16 14 257

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud