Vstupenky online

Pauza skončila, v pondělí Vsetín podruhé v sezoně nastoupí v Sokolově

Jan Tajzler • 13.11.2022

Chance liga se po reprezentační přestávce hlásí zpět o slovo a pokračovat bude již pondělním 20. kolem. Pro Vsetín to znamená nejdelší možnou cestu, už podruhé v sezoně zamíří do Sokolova. Zápas se měl původně hrát na Lapači, ale po dohodě obou klubů došlo k výměně pořadatelství, Valaši tak získali atraktivnější vánoční termín pro domácí odvetu. Nyní se však zelenožlutí budou na západě Čech pokoušet o odplatu z prvního letošního vzájemného duelu. Souboj trápícího Sokolova se Vsetínem odstartuje v pondělí od 18:00.

Baníku pauza přišla vhod

Sokolov letošní první vzájemné střetnutí se Vsetínem ovládl poměrem 3:2. Právě v této době zažívali hokejisté Baníku doposud nejpovedenější období v rámci základní části, hned po triumfu nad Valachy porazil Sokolov i Jihlavu, pak ještě zabodoval doma proti Třebíčí a v Litoměřicích. Zlom přišel 12. října, tento den je zatím poslední, kdy svěřenci trenéra Martina Štrby poznali chuť tříbodového vítězství. Následovalo sedm dalších zápasů, ze kterých Baník vytěžil pouze čtyři body a v prodloužení porazil pouze Pardubice. Momentálně tak Sokolov sídlí na 11. pozici se ziskem 23 bodů. Reprezentační přestávku tak na západě Čech zcela jistě uvítali.

Týmové statistiky ovládá Jaromír Kverka s bilancí 7+14 se jedná o nejlepšího střelce i nahrávače týmu, za výraznou individualitou sokolovského týmu následuje Tomáš Vracovský (5+9), hranici dvouciferného počtu kanadských bodů překročili z útočníků ještě Matěj Zadražil (4+8) a Ondřej Jurčík (5+5).

Z obranných řad umí útočnou činnost podpořit zkušený Jan Pohl (4+8). Jinak se však obránci v Sokolově příliš neprosazují. Navzdory neúspěšným výsledkům z posledních utkání se Sokolov pyšní celkem vysokou úspěšností v přesilových hrách, když proměnil téměř 21 % početních výhod. Zatím se ale nedaří brankářům. Letní posila Martin Michajlov má za 10 odchytaných utkání neuspokojivá čísla, průměrně totiž inkasoval hned 3,43 branky na jedno utkání a úspěšnost zákroků má na úrovni 88,57. Jeho mladší kolega Oldřich Cichoň je na tom o něco lépe, když zastavil 90,80 procent střel soupeřů a průměrně v devíti duelech pustil 2,84 branek.

Vrátí Valaši Baníku porážku z prvního střetnutí?

Vsetínští se před reprezentační přestávkou zvedli, poslední domácí duel s Jihlavou sice těsně ztratili poměrem 1:2, ale za nemožnost připsat si páté vítězství v řadě si víceméně mohli sami, když se jim nepovedlo využít více slibných příležitostí v první třetině. Bohužel tým se bude muset pro nadcházející utkání obejít bez obránce Jiřího Říhy, jež nafasoval od disciplinární komise distanc na čtyři nejbližší zápasy.

Během reprezentační přestávky se na Lapači definitivně rozhodlo o trenérském obsazení na lavičce A-týmu. Vedení se nakonec rozhodlo ponechat na postu hlavního trenéra Jiřího Weintritta s asistentem Radimem Kucharczykem. Nová trenérská dvojice přinesla valašskému mužstvu potřebný impuls a z pěti utkání přivedla tým ke čtyřem vítězstvím, díky čemuž se Vsetínští v tabulce posunuli na 5. místo tabulky. Soutěž je nadále mimořádně vyrovnaná, na první Porubu ztrácejí Valaši pouze šest bodů, naproti tomu rozdíl mezi třetím Přerovem a sedmými Litoměřicemi je pouze dvoubodový, není tak pochyb o tom, že minimálně do příští reprezentační přestávky před vánočními svátky budou k vidění tuhé boje o každý bod.

Vsetín pojede do Sokolova s cílem navázat na zlepšené výkony před reprezentační přestávkou a rovněž i s touhou oplatit soupeři porážku z prvního letošního vzájemného měření sil, kdy se Vsetínským nepovedlo zachytit začátek utkání a tříbrankovou ztrátu začali dotahovat až příliš pozdě, na západě Čech tak podlehli těsně 2:3. Navíc každá vstřelená branka Vsetína bude znamenat finanční pomoc vsetínské Diakonii, více informací naleznete zde. Utkání na ledě vzdáleného soupeře odstartuje v pondělí od 18:00, zápas můžete sledovat tradičně v přímém přenosu na hokejkatv.cz případně si naladit textovou reportáž na onlajny.com.

Sestavy v posledním kole:

Jak jsme avizovali, do utkání na vsetínské straně nenastoupí potrestaný Jiří Říha. Vsetínu bude chybět v následujících čtyřech kolech, vynechá tak i zápasy s Prostějovem, Litoměřicemi a Přerovem. Marodka vsetínského mužstva nehlásí žádného zraněného hráče, trenéři by tak měli mít možnost poskládat maximálně možný silný výběr pro duel 20. kola na ledě Sokolova.

Sokolov: Michajlov – Novák, Tomek, Pohl, Krutil, Weinhold, Rulík, Klejna – Vracovský, Kverka, Berka – Osmík, Zadražil, Švec – Jurčík, Rohan, Tomi – Ton, Vrhel, Stehlík.

Vsetín: Žukov – Kajínek, Říha, Ondračka, O. Němec, Smetana (A), Jenáček, Voženílek – Jonák (C), Přikryl, Rob – Hořanský, Lichanec, Berger – Sihvonen, Klhůfek, Klímek – Š. Bláha, Berzinš, Vítek (A).

banner pod článkem