O zážitkové hororové představení v chebském divadle byl velký zájem

foto Interaktivní představení s názvem Horor v divadle, 13. listopadu 2022, Západočeské divadlo v Chebu.

Cheb - O interaktivní představení Horor v divadle Západočeského divadla v Chebu byl večer velký zájem. Zákoutí jeviště ovládli duchové, zločinci a jiné hororové postavy, které strašily procházející diváky tajemnými příběhy. Unikátní projekt chebského divadla pro mladistvé a dospělé připravovalo na 35 účinkujících, z toho 25 vystupujících herců, řekl ČTK divadelní lektor a režisér Petr Bařina. Na hororové představení přišlo přes 200 hostů.

Fotogalerie

Chebská scéna kromě obvyklých divadelních představení nabízí už druhou sezonu řadu interaktivních projektů. Dosud byla zaměřena pouze na děti, šlo o školní projektové dny nebo večerní akce v divadle. "Právě díky akcím, při nichž děti v divadle přespávaly a za asistence herců plnily úkoly, se začali ptát také hraví dospělí, zda se uskuteční velká zážitková hra i pro ně," řekl Bařina.

Projekt Horor v divadle pořadatelé koncipovali jako zážitkovou podívanou výhradně pro diváky nad 15 let. Původně se měla odehrát na anglosaský lidový svátek Halloween, říjnové termíny ale už byly obsazené.

Trasa pro návštěvníky byla připravena po celé divadelní budově. Strašidelná cesta vedla jevištěm, v prostorách foyer, ale i v jindy veřejnosti nepřístupných místech. Chodby byly potřísněné umělou krví a vyzdobeny dalšími rekvizitami. Tajemnou atmosféru doplňovaly kouřové a zvukové efekty.

Lidé procházeli stanovišti po skupinách a dozvídali se děsivé příběhy. "Vyzobali jsme fakta z různých divadel, například kdo v nich doopravdy umřel. Máme tu třeba příběh německé baletky, která skočila z balkonu, zabila se a teď tu straší," řekl Bařina.

Dnešní představení bylo premiérou a zároveň derniérou. Podobnou akci pro dospělé diváky ale chystají herci západočeského divadla i na příští rok.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 1.05.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je středa 1. května 2024

Očekáváme v 09:00 20°C

Celá předpověď