Berani se rozjeli. Zvítězili počtvrté v řadě, Třebíč doma povalili 4:1

Hokejisté Zlína se dostali v listopadu do herní a hlavně výsledkové pohody. Foto: David Peška
ZLÍN – Zlínští hokejisté se v Chance lize rozjeli. Berani zvládli obě víkendové předehrávky, proti Přerovu a Třebíči vytěžili všech šest bodů a v neúplné tabulce se posunuli na páté místo.

Svěřenci trenérů Vlacha a Juríka v nedělním duelu zdolali Třebíč 4:1 a připsali si čtvrtou výhru v řadě.

Zápas byl hodně bojovný, svázaný taktikou a pro diváky nepříliš pohledný. Pro nás je důležité, že jsme duel zvládli a bereme tři body,“ uvedl první asistent trenéra PSG Berani Zlín Juraj Jurík.

Třebíč se přitom gólově prosadila jako první, když skóre otevřel Michálek, jenže domácí Tomáš Pospíšil devět vteřin před úvodní sirénou srovnal na 1:1.

V první třetině jsme neměli vydařený úvod a pomohl nám gól z přesilovky. Od druhé třetiny náš výkon stoupal a poté gradoval,“ uvedl Jurík

Byl to právě zkušený útočník Zlína Pospíšil, kdo ve 36. minutě připravil rozhodující trefu pro Darka Hejcmana. „Štěstí se přiklonilo na naši stranu, soupeř šanci neproměnil, zatímco naše přečíslení skončilo gólem,“ připomíná Jurík.

Ve třetí třetině se prosadili ještě Illéš s Gazdou. Žlutomodré tradičně podpořil jistým výkonem Daniel Huf, který se řadí mezi nejlepší brankáře soutěže. Tentokrát zaznamenal celkem 22 zásahů.

Bojovným výkonem a dobrou taktikou a výborným výkonem brankáře Daniela Hufa jsme uhráli vítězství,“ dodal Jurík.

Hosté až tolik spokojení nebyli. „První třetinu jsme odehráli velmi slušně a byli jsme za to odměněni brankou na 1:0. Bohužel v závěru první dvacetiminutovky jsme šli do oslabení a pár vteřin před první sirénou domácí vyrovnali. Prvních deset minut ve druhé třetině jsme dál hráli velmi dobře, měli jsme dva samostatné úniky, ze kterých jsme ale nedokázali dát gól. Naopak po druhém jsme z protiútoku inkasovali laciný gól na 1:2. Potvrdilo se známé pravidlo nedáš, dostaneš. Poté jsme se trochu vytratili, domácí dobře bránili a z jedné z akcí dokázali skórovat na 3:1. Nehráli jsme špatně, ale dnešní zápas byl o efektivitě,“ zhodnotil duel hlavní trenér SK Horácká Slavia Třebíč Kamil Pokorný.

První zápas ve žlutomodrém dresu odehrál Matěj Zabloudil, který přišel na měsíční hostování z Litoměřic a poprvé nastoupil v Chance lize junior Jakub Čechmánek.

Chance liga, 20. kolo –

PSG Berani Zlín – SK Horácká Slavia Třebíč 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 20. T. Pospíšil (Honejsek, Gazda), 36. Hejcman (T. Pospíšil, Zabloudil), 51. Illéš (Kubiš, Honejsek), 60. Gazda (Suhrada, Köhler) – 14. D. Michálek (Holec, Ferda). Rozhodčí: Pilný, Šudoma – Zídek, Kleprlík. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 2 136. Střely na branku: 31:23.

Zlín: Huf – Gazda, Suhrada, M. Zbořil, Talafa, Bartko, Riedl – Chludil, Honejsek, P. Sedláček – Illéš, D. Kindl, Kubiš – T. Pospíšil, Hejcman, Köhler – Luža, J. Čechmánek, Zabloudil. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík, Horák.

Třebíč: Jekel – Tureček, Bořuta, Hunkes, L. Forman, J. Stehlík, Poizl, Furch – Psota, Bittner, Dočekal – M. Novák, Vodný, Holec – Ferda, D. Michálek, Krliš – E. Meluzín, Šilhavý, M. Svoboda. Trenéři: Pokorný, Barvíř.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x