Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Guardado a Ochoa jedou s Mexikem už na pátý šampionát

I s Guillermem Ochou a Andrésem Gurdadem jede na světový šampionát do Kataru mexická fotbalová reprezentace. Oba veteráni čeká už páté mistrovství světa. Trenér Gerard Martino bere do Kataru také útočníka Raúla Jiméneze, který od srpna kvůli zranění nehrál.

Andrés Guardado z Mexika se raduje z gólu na Gold Cupu
zdroj: USA TODAY Sports autor: Isaiah J. Downing

Šestatřicetiletý záložník Betisu Sevilla Guardado a o rok starší brankář Ochoa z týmu América jezdí na mistrovství světa nepřetržitě od roku 2006. Na rozdíl od Ochoy, jenž si na prvních dvou MS nezachytal, hrál Guardado na všech čtyřech šampionátech a se 179 starty za národní tým je mexickým rekordmanem.

Pátou účastí na MS Guardado a Ochoa napodobí své krajany, brankáře Antonia Carbajala a obránce Rafaela Márqueze.

Mezi největší hvězdy mexického týmu pro MS patří defenzivní hráč Ajaxu Amsterodam Edson Álvarez a útočník Hirving Lozano z Neapole. V mužstvu naopak chybějí autor rekordních 52 reprezentačních branek Javier Hernández a zraněný útočník Jesús Corona ze Sevilly.

Naději na start na MS má naopak Jiménez, jenž v tomto ročníku kvůli zranění kolena a třísel odehrál za Wolverhampton pouze čtyři zápasy Premier League.

Mexiko odehraje ve středu generálku proti Švédsku, na šampionátu ho ve skupině C čekají duely proti Polsku, Argentině a Saúdské Arábii.

Konečná nominace Mexika na MS:

Brankáři: Guillermo Ochoa (América), Alfredo Talavera (Juárez), Rodolfo Cota (León).

Obránci: Jorge Sánchez (Ajax Amsterodam/Niz.), Kevin Álvarez (Pachuca), Néstor Araujo (América), Johan Vásquez (Cremonese/It.), Gerardo Arteaga (Genk/Belg.), Héctor Moreno, César Montes, Jesús Gallardo (všichni Monterrey).

Záložníci: Erick Gutiérrez (Eindhoven/Niz.), Orbelín Pineda (AEK Atény/Řec.), Héctor Herrera (Houston/MLS), Andrés Guardado (Betis Sevilla/Šp.), Roberto Alvarado (Guadalajara), Edson Álvarez (Ajax Amsterodam/Niz.), Luis Chávez (Pachuca), Luis Romo (Monterrey), Carlos Rodríguez, Uriel Antuna (oba Cruz Azul).

Útočníci: Hirving Lozano (Neapol/It.), Rogelio Funes (Monterrey), Henry Martín (América), Raúl Jiménez (Wolverhampton/Angl.), Alexis Vega (Guadalajara).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články