CHYTRÉ MĚŘIČE - KRÁDEŽ VAŠEHO BOHATSTVÍ A SVOBODY SE ZRYCHLUJE

Mercola dr. Joseph

Mercola dr. Joseph

autor

04.11.2022 Společnost

Mnoho lidí si oblíbilo pohodlí bezdrátových zařízení ve svých domovech, ale tato zařízení mají svou cenu - vaše soukromí a zdraví. S každým chytrým zařízením, které přivítáte ve své domácnosti, jako jsou připojené budíky, vozidla, ledničky a zvonky, se odhaluje další vrstva vašeho osobního života a vaše zdraví je sabotováno elektromagnetickým polem. To zcela jistě platí pro chytré měřiče, které jsou v USA oficiálně označovány jako zařízení pokročilé měřicí infrastruktury (AMI). V roce 2020 instalovaly americké elektrárenské společnosti 102,9 milionu takových inteligentních měřičů, z toho asi 88 % v osobních domech. Měřiče AMI měří a zaznamenávají spotřebu elektřiny nejméně každou hodinu, ne-li častěji, a údaje poskytují energetické společnosti a spotřebiteli nejméně jednou denně.

Podle amerického "Úřadu pro energetické informace" instalace AMI sahají od základních měřičů s hodinovým intervalem až po měřiče v reálném čase s vestavěnou obousměrnou komunikací, které jsou schopny zaznamenávat a přenášet okamžité údaje. Co by mohlo být špatného na tom, kdybyste energetické společnosti v reálném čase předávali každý detail o své spotřebě energie? Tyto údaje prozrazují mnohem více, než si myslíte - a mohou být dokonce použity proti vám ke kontrole vaší individuální spotřeby energie nebo jednoho dne pomoci zajistit soulad s "čistou nulou".

Chytré měřiče tu nejsou pro váš prospěch

Předtím, než byly chytré měřiče široce dostupné, zaznamenával spotřebu elektřiny odečítač, který jednou měsíčně navštívil vaši nemovitost a ručně zaznamenával spotřebu energie. Nyní se tyto údaje sledují v hodinových nebo půlhodinových intervalech, které energetické společnosti účtují jako způsob, jak vám, zákazníkům, ušetřit peníze. Britská společnost Shell Energy, která popisuje inteligentní měřiče jako "budoucnost energetiky", uvádí:

"Chytré měřiče přinášejí celou řadu výhod - v reálném čase vám sdělí, kolik utrácíte, což znamená, že vás nečeká žádné nepříjemné překvapení, když se objeví účet... Ale možná to nejlepší ze všeho je, že chytré měřiče poskytují informace o spotřebě energie v reálném čase. Díky nim přesně víte, kolik vás stojí uvaření konvice nebo nabití telefonu. S těmito znalostmi se můžete lépe rozhodnout, zda zapnout topení nebo dát další várku prádla do sušičky. Chytré měřiče mají přinést revoluci ve způsobu, jakým využíváme elektřinu. Díky nim mohou dodavatelé, jako jsme my, nabízet levnější sazby mimo špičku, například pro nabíjení elektromobilu. Řeknou nám více o tom, jak spotřebováváte energii, což znamená, že vám můžeme nabídnout vhodnější tarify. Může se stát, že jednoho dne vám nabídneme levnější elektřinu za slunečných nebo větrných dnů, kdy je čistá energie snáze dostupná."

"Smart Energy International" také popisuje inteligentní měřicí systémy Comarch jako řešení pro "dálkové a automatické měření spotřeby médií". Poznamenejme, že jejich chytré měřiče kdysi měřily pouze elektřinu a nyní jsou k dispozici i pro další média, včetně vody, plynu a tepla, "jejichž spotřeba by měla být neustále monitorována". S využitím taktiky výroby strachu vykreslují chytré měřiče jako nutnost, aby energetické společnosti mohly pečlivě sledovat spotřebu a v případě potřeby zasáhnout:

"Nastala zcela nová éra odečtů. Chytré měřicí systémy poskytují společnostem v sektoru veřejných služeb možnost monitorovat sítě pro dodávky médií a efektivně reagovat na aktuální události. Údaje lze získávat i z obtížně přístupných měřidel a měřidel umístěných ve velkých vzdálenostech od sebe. Jsou pravidelně odesílána a informují koncového uživatele o odečtech, přenosu dat a případných poruchách a chybách. Díky tomu je možné vyslat týmy téměř okamžitě tam, kde jsou v danou chvíli potřeba. To vše proto, aby bylo možné co nejrychleji reagovat, pokud se vyskytne problém."

 

Pokud ovládají energii, ovládají i vás

Technokratická elita, včetně generálního ředitele společnosti "BlackRock" Larryho Finka i Billa Gatese, prosazuje "čisté nulové" emise uhlíku. Zatímco "BlackRock" je zaneprázdněn skupováním domů, Gates usilovně pracuje na hromadění zemědělské půdy a je nyní největším vlastníkem zemědělské půdy v USAGates prosazuje drastické a zásadní změny do roku 2030, včetně široké konzumace falešného masa, přijetí nové generace jaderné energie a pěstování houby jako nového druhu výživné bílkoviny. Termín, který Gates stanovil pro dosažení čistých nulových emisí, je rok 2050 a chytré měřiče jsou již nyní stavěny do pozice nezbytné součásti tohoto plánu. Podle společnosti Shell Energy:

"Vláda skutečně považuje inteligentní měřiče za klíčové pro snížení emisí ve Spojeném království a dosažení nulových emisí do roku 2050. Ministerstvo pro podnikání, energetiku a průmyslovou strategii spočítalo, že pokud všichni přejdeme na inteligentní měřiče, může Spojené království snížit své emise uhlíku o 45 milionů tun - což odpovídá tomu, jako kdybychom na rok stáhli ze silnic 26 milionů automobilů."

Podle mnoha odborníků, včetně Vandany Šivy, se však prostřednictvím čistě nulových "přírodních" řešení vytvářejí nové podmínky, aby byl svět nucen přijmout nový potravinový a zemědělský systém spolu s novou vlnou kolonizace ve jménu udržitelnosti. Zpráva Vandany Šivy - "Demokracie Země: Propojení práv matky Země s lidskými právy a blahobytem všech" vysvětluje:

"... "Net Zero je nová strategie, jak se zbavit drobných zemědělců... prostřednictvím zátěže falešného uhlíkového účetnictví. Uhlíkové offsety a nový účetní trik 'čistá nula' neznamenají nulové emise. Znamená to, že bohatí znečišťovatelé budou nadále znečišťovat a také zabírat půdu a zdroje těch, kteří neznečišťovali - původních obyvatel a malých zemědělců - za uhlíkové kompenzace."

Jinými slovy, elita bude i nadále spotřebovávat zdroje jako vždy, včetně požitků, jako jsou znečišťující soukromá letadla, ale bude si moci koupit uhlíkové kredity, aby kompenzovala emise, které vytváří. Běžný člověk bude mezitím čelit rostoucí kontrole své spotřeby energie, a to až do té míry, že jednoho dne může být ve jménu "dodržování klimatických předpisů" omezena.

 

Budou chytré měřiče sloužit k omezování spotřeby energie?

Chytré měřiče nedělají jen to, že měří spotřebu energie. Jsou také schopny rozlišit, jaký typ energie používáte. Poznají tedy, zda perete prádlo, sledujete televizi nebo jste na celý den opustili domov. Ačkoli to na první pohled nezní nijak hanebně, jedná se o velmi osobní formu sledování, kterou lze snadno využít proti vám, a to i k rozdělování energie. Novinářka Abby Martinová vysvětluje:

"Pokud představa o tom, co děláte a kdy to děláte, není dostatečně znepokojující - je to ještě horší. Tato zařízení jsou schopna regulovat, kontrolovat a dokonce dávkovat vaši spotřebu energie. Vezměte si tento příklad: v horkých letních měsících máte puštěné ventilátory a energetická společnost usoudí, že spotřebováváte příliš mnoho energie, a vezme si za úkol ji snížit bez ohledu na to, že spotřebitel je ochoten za dodatečnou spotřebu zaplatit. Je třeba zvážit, co tyto společnosti s těmito informacemi udělají. Jakmile je sdílí s orgány činnými v trestním řízení, mohou je použít a také je použijí proti vám. Policisté budou moci vědět, co děláte v soukromí svého domova. Za druhé mohou tyto společnosti tyto informace o našem každodenním životě prodávat za účelem vytěžování dat a reklamy. Je to znepokojující na mnoha úrovních, ale tyto malé sledovací jednotky jsou zaváděny po celé zemi bez souhlasu veřejnosti a v mnoha případech bez jejího vědomí o tom, že jsou instalovány."

 

Je čas "myslet na nemyslitelné"

Je nemyslitelné, že by mocní mohli mít v úmyslu zvýšit dohled a kontrolu do té míry, že budou mít pod palcem dokonce i vaši spotřebu energie, ale jak nedávno řekl moderátor "GBNews" - Neil Oliver, je čas "myslet na nemyslitelné":

"Lidé, kteří byli vychováni k důvěře v moc, kteří předpokládali, stejně jako kdysi já, že stát, bez ohledu na jeho politickou příchuť v daném okamžiku, je v podstatě laskavý a dobře míněný, se budou přirozeně snažit mít tento předpoklad laskavosti na paměti, aby pochopili, co se kolem nich děje. Lidé jako my, vy a já, vychovaní v tom, že jsme svobodní, že máme nezadatelná práva a že instituce této země mají na srdci naše nejlepší zájmy, budou mít tendenci se spíše svazovat, než aby uvažovali o myšlence, že tyto autority mohou ve skutečnosti nyní pracovat proti nám.  ...

Už se s námi nezachází jako s jedinci, kteří mají právo na co nejlepší využití svého života, ale jako s chlévem plným slepic z baterie - jen jako s dalším produktem, který je třeba koupit a prodat, prodat po proudu... dopřejte si dar pochopení, že mocní mají plně v úmyslu, abychom měli méně tepla a méně paliva, a že v plánované budoucnosti budou mít auta stejně jen bohatí. Plán je neopravovat. Plán je rozbít to a nechat to rozbité.  ...Kdyby čistá nula a ostatní bylo pro dobro planety, a ne pro vyčištění pláží a oblohy od šmejdů, jako jsme my, nemyslíte, že by nám ti svatí politici a áčkové celebrity svítili na cestu vlastním příkladem?"