Herec Lukáš Adam urazil slavíky: „Lucka Bílá je za zenitem, Ztracený je peklo. Snad příště bude mít národ lepší vkus!“

Divadelní a občasný filmový a seriálový herec Lukáš Adam má na anketu Zlatého slavíka svůj vlastní názor, který se nebál veřejně prezentovat na svém Instagramu. Podle něj anketa nepoukazuje na kvalitu zpěváků, ale na jejich popularitu, což je některým zcela jasné. Ale hlavně shodil své kolegy ze showbusinessu, což mu možná někteří neodpustí…

Herec Lukáš Adam (30) hraje dle Csfd především v divadelních rolích či muzikálech, ale už jste ho mohli vidět třeba v seriálu Specialisté, Labyrint, Slunečná či Modrý kód. Dokonce v roce 2012 získal na festivalu Poděbradské dny poezie Cenu Českého rozhlasu, v roce 2014 se stal laureátem ceny Vladimíra Justla a v roce 2015 získal cenu Nadačního fondu Františka Langera.

Ačkoliv se přiznal, že se svým kamarádem Vaškem Tobrmanem točí písničku, tak ho na hudební scéně zřejmě moc lidí neslyšelo. Nebo že by jen vtipkoval? Přesto však šel na galavečer ankety Zlatý slavík poprvé a odtud si nepřinesl nejlepší náladu, jelikož to, co sepsal, mnohé zklame a urazí.

Český Slavík je moje guilty pleasure už od roku 1999. Bylo mi 7 a Lucie Bílá si ho tehdy zasloužila, protože Missariel ještě všem doznívalo v uších a album Úplně nahá s hitem Spolkni mě šlo na dračku.

Letos jsem byl poprvé osobně u toho. Nevyhrál jsem, ale nutno říct, že s Vaškem Tobrmanem točíme písničku o čůrání do sněhu, takže třeba příští rok. (…)

Prosecco teklo proudem, brownies měli taky vynikající, za mě krásný večer. Nic to nemění na faktu, že Lucka už je bohužel ve vrtulníku na cestě za zenit pěknou řádku let, Marek Ztracený pro mě představuje definici hudebního pekla, ve kterém se přízvuk češtiny a první doba minuly obloukem, a i když si občas v depce pustím “Láďa má velkou hlavu” od Kabátů, na žádnou myslitelnou cenu světa to není ani v nejhorší noční můře.

Nevadí mi Český slavík jako mnohým. Je to anketa popularity, ne kvality. Mám ho rád a patří k českému televiznímu dědictví. Vadí mi český vkus, který pořád nejsme schopni posunout. Snad se nám to podaří v lednu, až budeme hlasovat v jiné kategorii než v pop music.

Těžko říct, jestli to nebylo jen smutkem z toho, že nevyhráli jeho favoriti, nebo má skutečně takový názor na Českého slavíka. Ovšem tím, že jako herec dokáže takhle urazit své kolegy ze showbusinessu, zřejmě Lukáš mnohé překvapil. 

Souhlasíte s Lukášem i vy?

Zdroj: Instagram, Csfd, redakce