Trenér Manchesteru City, Pep Guardiola, se u soudu zastal Benjamina Mendyho, který čelí obvinění ze znásilnění

Přidat na Seznam.cz

Benjamin Mendy prochází těžkou životní zkouškou, když čelí obvinění ze znásilnění a sexuálního napadení šesti žen. Mendy je ovšem podle Guardioly považován v kabině za přátelského a nekonfliktního hráče.

Skutků, ze kterých je fotbalista obviněn, se měl dopustit ve své soukromé rezidenci. Podle šéfa Manchesteru je těžké najít v kabině někoho, kdo by o Mendym mluvil nějak špatně. Zároveň dodává, že nemůže dohlížet na život, který vedou hráči za branami fotbalového stadiónu.

Podle deníku The Sun na přímou otázku, zda ví o aktivitách jeho svěřenců odpověděl, že má dohled nad jejich tréninkovým procesem, ale jejich soukromý život je v rukách samotných hráčů.

Pep Guardiola dále dodal, že ani nesleduje sociální sítě svých svěřenců. „Jsem jejich trenér, ne otec“, ohradil se ostře šéf lavičky Manchesteru City.

Mendy je obviněn celkově ze sedmi případů znásilnění, jednoho pokusu o znásilnění a ze sexuálního napadení.

Podle svědectví, měl fotbalista na večírcích ve svém sídle vytipované oběti zamykat v jedné místnosti a v několika případech zabavoval také mobilní telefony už při příjezdu, aby si dívky později nemohly zavolat pomoc. Sám levý útočník u soudu vypověděl, že mu byla velmi příjemná pozornost dívek a za jednu noc vystřídal i několik partnerek, což v té době nepovažoval za nic divného. Nyní si podle svých slov uvědomuje, že to úplně správné nebylo, píše Daily Mail.

Mendy je souzen společně se spoluobviněným Matturiem, který měl údajně na starost vyhledávání dívek na sex. Sám fotbalista jakoukoli vinu odmítá.

Zdroj: TheSun, DailyMail