Raději to celé prospat. Modelka Peštová přiznala překvapivě negativní vztah k létání

Show Jana Krause (37) - upoutávka

Daniela Peštová je známá coby úspěšná modelka, která za svou kariéru procestovala řadu koutů světa. Bydlela v Paříži a také New Yorku. Ne vždy jí ale časté cestování přinášelo radost. V Show Jana Krause popsala některé děsivé zážitky z létání.

Daniela Peštová je jedna z několika českých modelek, které dobyly svět a objevovaly se na titulních stránkách těch nejprestižnějších módních časopisů. „Od té doby, co jsem tu byla naposledy, se stalo zvykem, že hosté nepřichází s prázdnou,“ doprovodila krásná rodačka z Teplic svůj příchod a předala svému hostiteli pozornost od neziskové organizace ALSA. Ta pomáhá pacientům s neléčitelným neurologickým onemocněním ALS (amyotrofická laterální skleróza).

Přestože se Peštová celý život pohybuje ve světě modelingu, důraz, který je v současnosti kladen na vizáž žen, příliš nechápe. „U zpěvaček nestačí talent – u chlapů to přitom tak není, když zpívá chlap, tak nemusí být nahý. Proč musí být ty ženský nahý? Přitom jsou výborné zpěvačky, proč se u toho ještě musí svlékat?“ ptala se během natáčení pořadu trochu pobouřeně Daniela, která je manželkou zpěváka Pavola Habery, se kterým má dvě děti.

Do letadla se mi už nechce

Peštová se v pořadu rozpovídala o překvapivě negativním vztahu k cestování letadlem. Přestože jako aktivní modelka musela tímto způsobem cestovat velmi často. Dnes podle svých slov létá čím dál tím míň. „Teď je mi to až nepříjemné a musím přiznat, že se mi tam nechce,“ svěřila se.

„Nedávno se mi stalo, že už jsme byli na runwayi, plná rychlost, už už jsme vzlétli, a bum, pilot zatáhl brzdu. Musím říct, že jsem měla co dělat, a koukám na člověka vedle a říkám, že doufám, že nám to alespoň vysvětlí, ne že udělají otočku a půjdou znovu,“ vyprávěla 52letá modelka.

Problémem nakonec bylo jiné, právě přistávající letadlo. „Byl to asi desetihodinový let, takže jsem počítala každou minutu, než jsem vystoupila,“ dodává s tím, že za normálních okolností raději celý let včetně startu prospí. Čím déle létá, tím více má podle svých slov vycvičené ucho na různé nestandardní zvuky.

„Proto je lepší spát,“ poznamenala se smíchem a vytáhla i další historku z letadla, které prolétalo tak silnými turbulencemi, že i letuška propadla panice. „Nikdy jsem nepočítala s tím, že budu dělat modeling tak dlouho, jak to dělám. Já jsem do toho vstupovala s tím, že mě po týdnu pošlou domů, že se spletli. Takže mě dnes mrzí, že jsem si nevedla takovou nějakou statistiku těch letadel, hotelů a tak,“ uzavřela Daniela.

Tagy: