Dovolená snů pro milovníky sněhu

Kaiserwinkl v Tyrolsku

Turistický svaz Kaiserwinkl uspořádal ve středu 9. Listopadu tiskovou konferenci v Tančícím domě. Představil novinářům tento úžasný region na pomezí Rakouska a Bavorska, který v alpské zemi platí za top běžkovou destinaci. Za redakci on-line magazínu WellnessNoviny.cz přijala pozvání Olga Nováková. Přinášíme vám základní informace.

Malebná městečka Kössen, Walchsee, Rettenschöss a Schwendt, ohraničená horskými masivy Zahmer a Wilder Kaiser, lákají návštěvníky na zasněženou krajinu jako z obrázku. Kouzelným slovem regionu je rozmanitost, protože kromě sjezdového a běžeckého lyžování si tu o zimních prázdninách můžete vyzkoušet také sáňkování, výlety na sněžnicích, bruslení a snowtubing.

Na lyžích

Tyrolský region patří s celkem 127,5 km klasických a 126 km bruslařských tratí k absolutním prémiovým centrům běžeckého lyžování v Rakousku. V Evropě se řadí k vůbec nejoblíbenějším střediskům.

Křišťálově čistý horský vzduch a zasněžené dálky. Dýchejte zhluboka, vnímejte své tělo a najděte si svůj vlastní rytmus: běh na lyžích – ať už klasický styl nebo bruslení – je trendy. Horské klima je v tyrolském Kaiserwinklu jako stvořené pro hluboké dýchání, protože cvičení a aktivní relaxace jsou prokazatelně nejúčinnější právě ve středních nadmořských výškách.

Horské údolí mezi Chiemgauskými Alpami na severu a severní částí Kaisergebirge nabízí dokonalé podmínky pro náročné sportovce i začátečníky. Místní krajina je jako z obrázku. Na úpatí pohoří Wilder a Zahmer Kaiser, v městech Kössen, Walchsee, Schwendt a Rettenschöss, najdete rozsáhlé dokonale upravené sítě běžeckých stezek.

Díky vlastním sněžným zařízením jsou dva běžkařské okruhy sjízdné i v případě, kdy si Matka Příroda vezme pauzu. Jakmile se ochladí natolik, že je možné zasněžovat, garantujeme, že si tady zaběžkujete! Běžecké tratě, které získaly speciální pečeť kvality, se mírně klikatí krajem a slibují čistou relaxaci pro tělo i duši!

Chcete-li zažít zvláštní pocit klouzání a vyčerpání, objednejte si testovací nebo začátečnický kurz. Nechybí ani kurzy pro pokročilé nebo biatlonové kurzy, půjčovna vybavení a špičkový servis od místního specialisty.

Tip: Používání běžeckých tratí v Kaiserwinklu je zdarma!

Lyžařské areály, vhodné pro rodiny s dětmi, nabízejí 36 kilometrů sjezdovek, na Ambergu i s kouzelným kobercem a vlekem. Najdete tu malý, ale kvalitní lyžařský areál Zahmer Kaiser a v Hochkössenu, kde mají gondolovou kabinkovou lanovku, oceníte také náročnější sjezdovky.

Odpočinek a požitek

Pokud hledáte zvolnění a klid, bude zimní turistika a sněžnice pro vás to pravé. Objevíte tak nejkrásnější stránky zimní krajiny buď na prohlídce s průvodcem, nebo třeba sami. 80 km turistických tras, které jsou otevřeny i v zimě, vás zavedou na nejkrásnější horské vyhlídky. Obhospodařované alpské pastviny a chaty rozmazlují návštěvníky regionálními lahůdkami, jako je lahodný sýr Kaiserwinkl ze senného mléka.

Fotografie zaslala Kateřina Svobodová, ANTENNA Media - děkujeme.

Dovolená snů pro milovníky sněhuDovolená snů pro milovníky sněhuDovolená snů pro milovníky sněhuDovolená snů pro milovníky sněhu

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka