Zastupitel Dlouhý musí vrátit odměnu, kterou pobíral neoprávněně
Zasedání mikulovských zastupitelů v pondělí 14. listopadu
Teplice

Mikulov – Na zasedání nových zastupitelů Mikulova v pondělí 14. listopadu informoval starosta Stanislav Němec o pochybení vedení obce v prosinci loňského roku. Jednalo se o situaci, kdy podala rezignaci zastupitelka Nikola Hönigová. Vedení obce ji tehdy nahradilo Miloslavem Dlouhým.

Šlo o postup, který ale nebyl v souladu se zákonem o obcích. Hönigová byla totiž nezávislou kandidátkou a v takovém případě neexistuje náhradník. Zastupitelstvo mělo dosloužit své volební období v menším počtu.

„Konzultovali jsme situaci s naším nadřízeným orgánem, což je Krajský úřad Ústeckého kraje a vyplynulo, že jsme postupovali chybně. Náš krok nebyl v souladu se zákonem o obcích,“ přiznal starosta Stanislav Němec. Kontrolní výbor bude nyní podle jeho slov prověřovat všechna rozhodnutí zastupitelstva v období od 15. prosince 2021 do 23. září 2022. „Výbor zjistí, kde mohl mít hlas zastupitele Miloslava Dlouhého rozhodující úlohu. Pokud tak nastane, budeme se tím dál zabývat.“

Stanislav Němec zároveň dodal, že zastupitel Miloslav Dlouhý, který letos v září ve volbách získal oficiální mandát zastupitele, musí vrátit v plném rozsahu odměnu, kterou za výkon funkce získal. Někteří bývalí zastupitelé tvrdí, že starostu na chybný krok upozorňovali krátce po ustavení Dlouhého zastupitelem. A přesto ještě ani na začátku letošního listopadu nedalo vedení obce podnět ke kontrole a případné revokaci dotčených usnesení. Na dotaz, zda je stanovený termín, do kdy bude záležitost uvedená do pořádku, Němec odpověděl, že žádný termín není.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru