Berani neuspěli v Litoměřicích, Vsetín veze z Prostějova výhru 3:1

Hokejisté Zlína po čtyřech výhrách v Chance lize zase prohráli. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN, VSETÍN - Čtyři zápasy a dost. Vítězná série hokejistů Zlína skončila na ledě Litoměřic, kde ve 21. kole Chance ligy prohráli 2:5 a v tabulce klesli na deváté místo. O poznání veselejší atmosféra zavládla včera večer v kabině Vsetína, který porazil Prostějov na jeho ledě 3:1.

Berani stále bez pěti zraněných hráčů základní sestavy a odcházejícího francouzského útočníka Valentina Claireauxe narazili na výborně připraveného soupeře. Severočeši vedli ve 34. minutě již 5:0, když potvrdili roli nejlepšího ligového celku v přesilových hrách. Dvakrát skórovali v početní výhodě, vyhráli již potřetí v řadě a oplatili Zlínu prohru 1:4 ze začátku října.

Začali jsme velmi špatně. Výkon byl zcela odlišný, než jsme po sérii předchozích čtyř vyhraných utkání očekávali. Předpokládali jsme, že naše hra bude mít tempo, ale bohužel jsme byli zaskočení úvodem ze strany soupeře. Inkasovali jsme brzy dvě branky a poté už se náskok těžce dohání. Vypracovali jsme si šance na vstřelení gólů, ale byli jsme nedůslední a měli jsme špatný přístup k utkání,“ zhodnotil duel zlínský trenér Rostislav Vlach.

Na straně soupeře vládla samozřejmě spokojenost. „Odehráli jsme velmi dobré utkání. Pomohly nám přesilové hry. Ve třetí třetině jsme hráli jednoduchý hokej, nechtěli jsme předvádět individuální akce, ale pohlídat si výhru a to se nám podařilo,“ pochvaloval si asistent trenéra Litoměřic Radim Skuhrovec.

Vůbec poprvé od loňského play-off zamířili hokejisté Vsetína do Prostějova. Ve středečním utkání vykročili za třemi body v polovině zápasu, kdy se trefil Roman Přikryl a následně těsně před druhou sirénou i Riku Sihvonen. Na klíčových 3:0 zvýšil zkraje třetího dějství Jan Berger. I když domácí po Venkrbcově trefě ve třetí periodě snížili, Valaši si už vítězství pohlídali.

Myslím si, že to dnes bylo vyrovnané utkání. Rozhodli jsme ho ve druhé třetině, které nám poslední dobou příliš nešly, a díky přesilovce a důrazu odskočili soupeři na 2:0. Ve třetí části jsme si to trochu zkomplikovali, kdy jsme inkasovali v oslabení. Pak to ale vychytal skvělý Max Žukov, která nás držel celý zápas,“ byl spokojený s výkonem týmu trenér Valachů Radim Kucharczyk.

CHANCE LIGA, 21. kolo –

LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV – VHK ROBE VSETÍN 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 54. Venkrbec (T. Jáchym) – 32. Přikryl (Němec, Sihvonen), 39. Sihvonen (Přikryl, Němec), 41. Berger (Rob). Rozhodčí: Čáp, Hucl – Otáhal, Roupec. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Střely na branku: 27:23. Diváci: 1 381.

HC STADION LITOMĚŘICE – PSG BERANI ZLÍN 5:2 (2:0, 3:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. P. Svoboda (Kuťák, O. Procházka), 7. Válek (J. Holý, Kuťák), 28. Aubrecht (Chlubna, Kracík), 31. Slavíček (O. Procházka), 34. O. Procházka (P. Svoboda, Výtisk) – 39. Frömel (Gazda), 56. Suhrada (Bartko). Rozhodčí: Zubzanda, Jechoutek – Thuma, Pěkný. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:1. Diváci: 1 430. Střely na branku: 22:25.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x