Mistrovství Čech mládeže do 10 let a 8 let

Ve středu 16. listopadu 2022 bylo v Hotelu Panorama v Teplicích slavnostně zahájeno Mistrovství Čech mládeže do 10 let. V mistrovské kategorii chlapců do 10 let hrají hráči, kteří si postup museli vybojovat v předchozím mistrovství či v krajském přeboru. Účast děvčat je otevřená. Kategorie do 10 let hrají tempem 90 minut + 30 sekund na tah pro každého hráče. V sobotu dopoledne odstartuje Mistrovství Čech mládeže do 8 let, které je otevřené a budou v něm startovat i neregistrovaní.

Pro hráče, kteří se do mistrovství neprobojovali či nesplňují podmínku věku, připravili pořadatelé OPEN Panorama turnaj na 7 kol ve stejném tempu jako HD10. Osmičky a OPEN Rapid hrají tempem 20 minut + 10 sekund/tah pro každého hráče. Celkem je přihlášeno 125 hráčů a hráček, z toho 94 v mistrovských kategoriích.

Pořadatelem Mistrovství Čech mládeže je z pověření Šachového svazu České republiky Šachový klub Most z.s. Všechny turnaje se uskuteční v prostorných sálech Hotelu Panorama v Teplicích, kde je také zajištěno ubytování včetně stravování. Návštěvníci mohou také využít wellness centrum, fitness centrum a další atrakce.

Pro šachové příznivce připravili pořadatelé on-line přenos z 10 šachovnic. Hlavní rozhodčí turnaje je Vladimír Hadraba.
Mistrovství Čech podpořili významní hosté – hejtman Ústeckého kraje pan Schiller, senátor ČR pan Paparega, primátor města Teplic pan Štábl a předseda ŠSČR Martin Petr. Hlavní partnerem akce je Nemak Czech Republic.

Mistrovství bude probíhat po dobu 5 dnů. Slavnostní zakončení je na programu v neděli 20. listopadu v 14:00. Nejlepší hráči získají nejen poháry, medaile, diplomy a věcné ceny, ale i postupy na Mistrovství České republiky 2023.

Ředitel turnaje
Körschner Miroslav

Odkazy:

Výsledky na chess-results.

Online přenos.

Online přenos na lichess.

Stránka organizátora.