20. listopadu 2022 • 12:35

Nominace na MS ve fotbale 2022: Austrálie a Francie přišly o klíčové útočníky

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovství světa ve fotbale v Kataru je tady, na uzávěrku nominací mělo čas všech 32 týmů čas do 14. listopadu. Do tvorby soupisek ale stále vstupují zranění, která se nevyhýbají ani těm největším hvězdám. Sledujte ONLINE na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - Nominace na MS ve fotbale
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Anglie Anglie Argentina Argentina Belgie Belgie Brazílie Brazílie Francie Francie Německo Německo Nizozemsko Nizozemsko Portugalsko Portugalsko Španělsko Španělsko
Obnovit
Zprávy ze dne 20. 11. 2022
12:37
20. 11. 2022
 

AUSTRÁLIE: Australský fotbalový útočník Martin Boyle přijde kvůli zranění o mistrovství světa v Kataru. V národním týmu, který do šampionátu vstoupí v úterý zápasem s obhájci titulu Francií, ho nahradil Marco Tilio.

Útočník Hibernianu se zranil v říjnovém utkání skotské ligy, přesto ho trenér Graham Arnold zařadil do nominace na mistrovství světa. Devětadvacetiletý Boyle však koleno doléčit nestihl. Místo něj byl povolán jednadvacetiletý Tilio. Útočník Melbourne City do Kataru přiletěl už v úterý, aby mohl Boylea v případě potřeby nahradit. Austrálie v Kataru ve skupině narazí také na Tunisko a Dánsko.

Zprávy ze dne 19. 11. 2022
20:51
19. 11. 2022
Francie

FRANCIE: Hvězdný útočník Karim Benzema původně pouze nedokončil trénink, ale v noci přišly mnohem horší zprávy. Opora francouzského útoku vynechá celé MS! Více čtěte ZDE>>> 

Zprávy ze dne 18. 11. 2022
15:23
18. 11. 2022
Španělsko

ŠPANĚLSKO: Z nominace španělských fotbalistů na mistrovství světa v Kataru vypadl kvůli zranění obránce José Gayá. Místo něj byl poprvé povolán devatenáctiletý Alejandro Balde. Sedmadvacetiletý obránce Valencie Gayá si při středečním tréninku v Ammánu poranil pravý kotník a v nejbližších dnech se vrátí do Španělska. První pozvánky do reprezentace se tak dočkal Balde z Barcelony.

Zprávy ze dne 17. 11. 2022
20:58
17. 11. 2022
Argentina

ARGENTINA: Argentinské reprezentaci v Kataru nepomůže zraněný křídelník Nicolás González. Trenér Lionel Scaloni místo něj povolal Ángela Correu z Atlética Madrid. Čtyřiadvacetiletý González patřil v uplynulých třech letech k důležitým hráčům týmu a zasáhl do většiny utkání argentinské reprezentace. K postupu na šampionát pomohl v kvalifikaci třemi trefami, do turnaje ho ale nepustí svalové zranění.

Zprávy ze dne 17. 11. 2022
20:53
17. 11. 2022
 

SENEGAL: Hvězdný útočník Sadio Mané kvůli zranění nohy definitivně přijde o mistrovství světa. Třicetiletý fotbalista, jenž v únoru dovedl svou reprezentaci k historickému triumfu na africkém šampionátu, se zranil v posledním utkání Bayernu Mnichov a dnešní vyšetření jeho start vyloučilo. „Magnetická rezonance bohužel ukázala, že vývoj není tak příznivý, jak bychom si představovali,“ oznámil lékař senegalské reprezentace Manuel Afonso. Zranění si vyžádá operaci.

Zprávy ze dne 16. 11. 2022
10:00
16. 11. 2022
Francie

FRANCIE: Do francouzské reprezentace byl dodatečně povolán útočník Randal Kolo Muani z Eintrachtu Frankfurt, který nahradil zraněného Christophera Nkunkua. Záložník Lipska přišel o šampionát poté, co si na úterním tréninku poranil koleno. Před ním na poslední chvíli z výběru obhájců titulu vypadl stoper Presnel Kimpembe. Kvůli zranění chybí také opory Paul Pogba nebo N'Golo Kanté.

Zprávy ze dne 15. 11. 2022
23:47
15. 11. 2022
Francie

FRANCIE: Francouzi odletí v úterý do Kataru obhajovat titul bez záložníka Christophera Nkunkua. Hráč bundesligového Lipska si na dnešním tréninku poranil levé koleno. Jméno povolaného náhradníka oznámí trenér Didier Deschamps později. Uzávěrka soupisek byla v pondělí a doplnění kádru v případě zranění některého z hráčů musí schválit mezinárodní federace FIFA.

Zprávy ze dne 15. 11. 2022
8:23
15. 11. 2022
 

EKVÁDOR: V konečné nominaci Ekvádoru schází obránce Byron Castillo, ačkoli Sportovní arbitrážní soud (CAS) minulý týden zamítl protesty týkající se jeho neoprávněné reprezentace. Argentinský trenér Ekvádorců Gustavo Alfaro, který nominaci oznámil jako poslední z 32 koučů, jej nakonec nepovolal. Mezi 26 hráčů se naopak vešel útočník Kevin Rodríguez, jenž působí ve druhé ekvádorské lize.

Konečná nominace Ekvádoru na MS:

Brankáři: Moisés Ramírez (Independiente), Alexander Domínguez (LDU Quito), Hernán Galíndez (Aucas).

Obránci: Piero Hincapié (Leverkusen/Něm.), Robert Arboleda (Sao Paulo/Braz.), Pervis Estupiňán (Brighton/Angl.), Angelo Preciado (Genk/Belg.), Jackson Porozo (Troyes/Fr.), Xavier Arreaga (Seattle/USA), Félix Torres (Santos Laguna/Mex.), William Pacho (Royal Antverpy/Belg.), Diego Palacios.

Záložníci: José Cifuentes, Jhegson Méndez (všichni FC Los Angeles/USA), Carlos Gruezo (Augsburg/Něm.), Moisés Caicedo, Jeremy Sarmiento (oba Brighton/Angl.), Alan Franco (Talleres/Arg.), Ángel Mena (León/Mex.), Ayrton Preciado (Santos Laguna/Mex.), Gonzalo Plata (Valladolid/Šp.), Romario Ibarra (Pachuca/Mex.).

Útočníci: Djorkaeff Reasco (Newell’s Old Boys/Arg.), Énner Valencia (Fenerbahce/Tur.), Kevin Rodríguez (Imbabura), Michael Estrada (Cruz Azul/Mex.).

Zprávy ze dne 14. 11. 2022
20:40
14. 11. 2022
 

MEXIKO: V nominaci Mexika pro MS nechybějí veteráni Guillermo Ochoa a Andrés Guardado, kteří pojedou už na pátý šampionát a napodobí své krajany - brankáře Antonia Carbajala a obránce Rafaela Márqueze. Trenér Gerard Martino bere do Kataru také útočníka Raúla Jiméneze, který od srpna kvůli zranění nehrál. Mezi největší hvězdy patří defenzivní hráč Ajaxu Amsterodam Edson Álvarez a útočník Hirving Lozano z Neapole. V mužstvu naopak chybějí autor rekordních 52 reprezentačních branek Javier Hernández a zraněný útočník Jesús Corona ze Sevilly.

Konečná nominace Mexika na MS:

Brankáři: Guillermo Ochoa (América), Alfredo Talavera (Juárez), Rodolfo Cota (León).

Obránci: Jorge Sánchez (Ajax Amsterodam/Niz.), Kevin Álvarez (Pachuca), Néstor Araujo (América), Johan Vásquez (Cremonese/It.), Gerardo Arteaga (Genk/Belg.), Héctor Moreno, César Montes, Jesús Gallardo (všichni Monterrey).

Záložníci: Erick Gutiérrez (Eindhoven/Niz.), Orbelín Pineda (AEK Atény/Řec.), Héctor Herrera (Houston/MLS), Andrés Guardado (Betis Sevilla/Šp.), Roberto Alvarado (Guadalajara), Edson Álvarez (Ajax Amsterodam/Niz.), Luis Chávez (Pachuca), Luis Romo (Monterrey), Carlos Rodríguez, Uriel Antuna (oba Cruz Azul).

Útočníci: Hirving Lozano (Neapol/It.), Rogelio Funes (Monterrey), Henry Martín (América), Raúl Jiménez (Wolverhampton/Angl.), Alexis Vega (Guadalajara).

Zprávy ze dne 14. 11. 2022
16:42
14. 11. 2022
Španělsko

Útočníci Iňaki a Nico Williamsovi z Athleticu Bilbao budou po osmi letech dalšími sourozenci, kteří si na fotbalovém mistrovství světa zahrají za různé týmy. Iňaki byl dnes nominován do Kataru jako člen reprezentace Ghany, jeho mladší bratr Nico se dostal minulý týden do výběru Španělska. Sourozenci Williamsovi napodobí bratry Boatengovy, kteří hráli za jiné týmy na šampionátech v letech 2010 a 2014. Jérome nastupoval jako stoper za Německo, záložník Kevin-Prince za Ghanu.

Zprávy ze dne 14. 11. 2022
14:15
14. 11. 2022
 

GHANA: Trenér Otto Addo nominoval do Kataru pět fotbalistů z anglické Premier League, ale i dva nováčky. Kapitánem týmu bude dvaatřicetiletý André Ayew, jenž byl už u postupu do čtvrtfinále na šampionátu v roce 2010. Osu týmu tvoří dále Andrého bratr Jordan působící v Crystal Palace, Daniel Amartey (Leicester), Tariq Lamptey (Brighton) nebo Thomas Partey (Arsenal). První start za ghanskou reprezentaci si mohou připsat útočník Brugg Kamal Sowah a záložník Lens Salis Abdul Samed.

Konečná nominace Ghany na MS:

Brankáři: Lawrence Ati-Zigi (St. Gallen/Švýc.), Danlad Ibrahim (Asante Kotoko), Manaf Nurudeen (Eupen/Belg.).

Obránci: Joseph Aidoo (Celta Vigo/Šp.), Daniel Amartey (Leicester/Angl.), Abdul-Rahman Baba (Reading/Angl.), Alexander Djiku (Štrasburk/Fr.), Tariq Lamptey (Brighton/Angl.), Gideon Mensah (Auxerre/Fr.), Denis Odoi (Bruggy/Belg.), Mohammed Salisu (Southampton/Angl.), Alidu Seidu (Clermont/Fr.).

Záložníci: André Ayew (Al Sadd/Kat.), Mohammed Kudus (Ajax Amsterodam/Niz.), Daniel-Kofi Kyereh (Freiburg/Něm.), Elisha Owusu (Gent/Belg.), Thomas Partey (Arsenal/Angl.), Salis Abdul Samed (Lens/Fr.)

Útočníci: Daniel Afriyie (Hearts of Oak), Jordan Ayew (Crystal Palace/Angl.), Osman Bukari (Crvena zvezda Bělehrad/Srb.), Issahaku Abdul Fatawu (Sporting Lisabon/Portug.), Antoine Semenyo (Bristol/Angl.), Kamal Sowah (Bruggy/Belg.), Kamaldeen Sulemana (Rennes/Fr.), Iňaki Williams (Bilbao/Šp.).

Zprávy ze dne 14. 11. 2022
13:28
14. 11. 2022
 

TUNISKO: V nominaci Tuniska je deset pamětníků předchozího šampionátu v Rusku. Jedním ze čtyř brankářů, které povolal trenér Džalíl Kadrí, je osmatřicetiletý Ajmán Maslúsí, jenž se do reprezentace vrací po tříleté pauze. Mezi 26 hráčů se naopak nevešel záložník Clermontu Sajfaddín Chauí.

Konečná nominace Tuniska na MS:

Brankáři: Ajmán Dahmán (Sfaxien), Bašír bin Saíd (Munastír), Ajmán Maslúsí (Étoile Sahel), Muizz Hasan.

Obránci: Nádir Ghandrí (oba Club Africain), Alí Abdí (Caen/Fr.), Muhammad Drádžir (Lucern/Švýc.), Alí Maalúl (al-Ahlí/Eg.), Vadždí Káčrida (Atromitos/Řec.), Bilál Ifá (SC Kuvajt/Kuv.), Dylan Bronn (Salernitana/It.), Muntasar Talbí (Lorient/Fr.), Jasín Maríá.

Záložníci: Muhammad Alí bin Rumzání (oba Espérance), Alljís Schirí (Kolín n. R./Něm.), Ghailín Čaalalí (Espérance), Aisá Laidúní (Ferencváros/Maď.), Fardžaní Sasí (ad-Duhajl/Kat.), Hanníbal Madžbrí (Birmingham/Angl.)

Útočníci: Júsif Msakní (al-Arabí/Kat.), Sajfaddín Džazirí (Zamálik/Eg.), Najím Slití (al-Ittifák/Saúd. Ar.), Ísam Džabálí (Odense/Dán.), Tahá Jasín Chanísí (SC Kuvajt/Kuv.), Ánis bin Slimaní (Bröndby/Dán.), Vahbí Chazrí (Montpellier/Fr.).

Zprávy ze dne 14. 11. 2022
11:03
14. 11. 2022
 

KANADA: V kanadské nominaci nechybí ani největší hvězda týmu Alphonso Davies, kterého v posledních dnech trápilo svalové zranění. Dalšími známými jmény v šestadvacetičlenném výběru kouče Johna Herdmana jsou útočník Lille Jonathan David nebo devětatřicetiletý kapitán týmu Atiba Hutchinson.

Davies vynechal poslední dva zápasy Bayernu Mnichov v bundeslize, na vrchol sezony by ale měl být připravený. „Kluk narozený v uprchlickém táboře to dokázal, jedeme na mistrovství světa! Nenechte si od nikoho namluvit, že se vám nemohou splnit sny,“ napsal dvaadvacetiletý obránce nebo záložník na twitter.

Konečná nominace Kanady na MS:

Brankáři: Milan Borjan (Crvena zvezda Bělehrad/Srb.), Dayne St. Clair (Minnesota/USA), James Pantemis (Montreal).

Obránci: Samuel Adekugbe (Hatayspor/Tur.), Derek Cornelius (Panetolikos/Řec.), Alistair Johnston, Joel Waterman, Kamal Miller (všichni Montreal), Richie Laryea (Toronto), Steven Vitória (Chaves/Portug.).

Záložníci: Stephen Eustáquio (Porto/Portugal.), Liam Fraser (Deinze/Belg.), Atiba Hutchinson (Besiktas/Tur.), Mark-Anthony Kaye, Jonathan Osorio (oba Toronto), Ismaël Koné, Samuel Piette (oba Montreal), David Wotherspoon (St. Johnstone/Skot.).

Útočníci: Cyle Larin, Tajon Buchanan (oba Bruggy/Belg.), Lucas Cavallini (Vancouver), Jonathan David (Lille/Fr.), Alphonso Davies (Bayern Mnichov/Něm.), Junior Hoilett (Reading/Ang.), Liam Millar (Basilej/Švýc.), Iké Ugbo (Troyes/Fr.).

Zprávy ze dne 14. 11. 2022
10:42
14. 11. 2022
Francie

FRANCIE: Nominaci doplnil Marcus Thuram. Trenér obhájců titulu Didier Deschamps útočníka Mönchengladbachu podle agentury AFP povolal jako posledního 26. hráče. Pětadvacetiletý Thuram může navázat na otce Liliana, který s Francií v roce 1998 získal titul mistra světa. Padesátiletý bývalý obránce má na kontě také stříbro ze šampionátu v roce 2006 a je mistrem Evropy z roku 2000. Marcus Thuram je s deseti góly druhým nejlepším střelcem německé ligy. Celkem v této sezoně čtyřnásobný francouzský reprezentant za Mönchengladbach odehrál 17 soutěžních zápasů a dal 13 branek.

Zprávy ze dne 14. 11. 2022
9:56
14. 11. 2022
 

ÍRÁN: V konečné nominaci Íránu nechybí útočník Leverkusenu Sardár Azmún, přestože je kvůli zranění od začátku října mimo hru. V pětadvacetičlenném výběru portugalského trenéra Carlose Queiroze jsou čtyři brankáři. Sedmadvacetiletý Azmún je s 41 góly suverénně nejlepším střelcem týmu. Kromě něj má Queiroz do útoku k dispozici Mahdího Taremího z Porta a Karíma Ansárífárda z Omonie Nikósie.

Konečná nominace Íránu na MS:

Brankáři: Alírezá Baíranvánd (Persepolis), Amír Abadzáde (Ponferradina/Šp.), Hosejn Hosejní (Isitglal), Pajám Níazmánd.

Obránci: Rámín Rezajíán (oba Sepahan), Ehsán Hadžsáfí, Mílad Mohammadí (oba AEK Atény/Řec.), Mortezá Púralígandží (Persepolis), Hosejn Kanaaní, Šodžáí Chalílzadé (oba al-Ahlí/Kat.), Sádek Moharramí (Dinamo Záhřeb/Chorv.), Rúzbe Češmí, Abol Fazl Džalalí (oba Isitglal), Madžíd Hosejní.

Záložníci: Alí Karímí (oba Kayserispor/Tur.), Ahmad Núrollahí (aš-Šabab/Saúd. Ar.), Sámán Ghoddos (Brentford/Angl.), Vahíd Amirí, Mahdí Torabí (oba Persepolis), Sajjed Ezatolahí (Vejle/Dán.), Alírezá Džahánbachš (Feyenoord Rotterdam/Niz.), Alí Gholízadé (Charleroi/Belg.).

Útočníci: Karím Ansárífárd (Omonia Nikósie/Kypr), Sardár Azmún (Leverkusen/Něm.), Mahdí Taremí (Porto/Portug.).

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud