yamaha_mt09




Filip Salač na tandemu s Vláďou: V Thajsku to byl masakr

Filip Salač má za sebou první sezonu v kategorii Moto2 a přiznává, že byla jako na houpačce. Jednou byl nahoře, jednou dole, ale takové závodění v nabité konkurenci je. Během sezony nasbíral hodně důležitých zkušeností, ze kterých chce těžit v roce 2023 a věřme, že zopakuje minimálně jednou bednu z deštivého Thajska. Poslechněte si rozhovor s Filipem bezprostředně po skončení sezony 2022.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O první sezoně v kategorii Moto2
  • Jak se adaptoval na silnější a těžší motorku
  • O sezoně, která byla jako na houpačce
  • Jak důležité je porozumět pneumatikám a jak s nimi musí nakládat
  • O soupeřích, parťákovi nebo kolegům, kteří mu umí poradit
  • Jak probíhal závod v Thajsku, kde urval druhé místo
  • O tréninku, týmu a plánech do další sezony
    Náš tip

    Celé povídání hodina dvacet minut stahuj zde: salac.mp3

 Když byl Filip Salač poprvé hostem v seriálu rozhovorů Na tandemu s Vláďou, závodil v kategorii Moto3 a už tenkrát věděl, že kvůli svým fyzickým proporcím potřebuje co nejdřív získat sedačku speciálu Moto2. Letošní sezonu odjel v kategorii Moto2 v italském týmu Gresini a v rozhovoru přiblíží, jak se adaptoval na silnější mašinu, jak musel změnit jízdní styl a jak bylo těžké porozumět pneumatikám a hledání limitů. Filip vypráví, jak probíhala sezona, s čím se musel popasovat a jak důležitá je při závodění čistá hlava nebo jak bolí pády.

Když se nedaří, není lehké vstoupit do dalšího závodu, jako když všechno klape a daří se mu sbírat body. Letos jich posbíral 45 a vůbec největší nadílkou byl závod v Thajsku, kde se mu podařilo dojet na bednu, ovšem kvůli předběžnému ukončení závodu bral jen poloviční body za druhé místo. Popisuje, jak náročný to byl závod a jak moc si přál, aby pršelo, protože za takových podmínek cítil šanci. Přiznává, že ho mrzí, že nedokázal udržet první flek, ale s odstupem času je za druhé pódium v Mistrovství světa moc rád. Poslechněte si rozhovor o kategorii Moto2, o závodním speciálu nebo o jezdcích, se kterými vychází víc než dobře, ale také o tom, kdo mu dokáže poradit a předat zkušenosti. Právě o sbírání zkušeností byla první sezona v kategorii Moto2, a tak nikoho asi nepřekvapí, s čím chce vstoupit do té další.  

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 30 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
kopetr přispěl 30 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist