Hlavní obsah

Marta Kubišová i Lucie Bílá pro pejsky, Anička Slováčková pro onkopacientky! Charitativní kalendáře

Foto: welovedogs.cz

Foto: welovedogs.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obdarovat, udělat radost a ještě přispět na dobrou věc – všechno najednou zvládnete udělat nákupem charitativního kalendáře. Máme pro vás pár tipů na to, které vybrat.

Článek

Prodej charitativních kalendářů má svou tradici a mnohé organizace je pravidelně vydávají už pěknou řádku let. Můžete si je koupit pro sebe, ale většinou jsou tak hezké, že mohou být i zajímavým dárkem pod stromeček. A radost uděláte dvojitou – obdarovanému i těm, kterým pomohou peníze z prodeje. Komu lze touto formou letos přispět?

Proměny Chantal Poullain

Nadace Archa Chantal už třicet let pomáhá zpříjemnit dětským pacientům pobyt v nemocnicích. Každý rok vydává kalendář, ve kterém známé osobnosti podstupují překvapivé proměny. V roce 2023 vyjde už čtrnáctý v řadě a je výběrem toho nejlepšího z minulých let. Kromě výsledné proměny jsou do něj vloženy i fotografie z příprav snímku.

Výtěžek z jeho prodeje pomáhá měnit dětská oddělení českých nemocnic v útulnější prostory, pozitivně působící na psychiku nemocných dětí. Autorem fotografií je Petr Kurečka.

Kalendář můžete mít ve velikosti 34 × 34 cm za 400 Kč a 64 × 64 cm za 1000 Kč. Koupit ho lze na stránkách Archa Chantal, na webu Kalendář Proměny nebo i v mnoha knihkupectvích.

Foto: Nadace Archa Chantal

Nadace Archa Chantal Poullain slaví jubilejní 30. výročí a vydává svůj 14. kalendář ProměnyFoto: Nadace Archa Chantal

Děti malují pro Konto Bariéry

Děti malují pro Konto Bariéry, to je název kalendáře, jehož nákupem přispějete na školní pomůcky pro děti a studenty se zdravotním postižením. Obrázky v kalendáři jsou práce z výtvarných celostátních dětských přehlídek Děti malují pro Konto Bariéry, které každoročně vyhlašuje SVČ Lužánky Brno.

Kalendář můžete koupit například na e-shopu Luxor za 84 Kč.

Foto: Konto Bariéry

Konto Bariéry nabízí stolní kalendář, o jehož ilustrace se postaraly dětiFoto: Konto Bariéry

Nadační fond Veroniky Kašákové

Veronika Kašáková je známá modelka, která si prošla dětským domovem. Díky této zkušenosti pomáhá dětem, které z něj odcházejí do samostatného života. Pomáhá jim v těžké situaci, kdy jsou najednou odkázány samy na sebe. Při výrobě kalendáře spojila své síly s firmou Krups a spoustou známých osobností.

Kalendář si můžete zakoupit za 500 Kč na stránkách Nadačního fondu Veroniky Kašákové.

Foto: VFVK

Nadační fond Veroniky Kašákové spojil při výrobě kalendáře síly s firmou KrupsFoto: VFVK

Vize Dagmar Havlové Veškrnové

Tradiční charitativní kalendář Nadace VIZE 97 a Dagmar Havlové Veškrnové pro rok 2023 je složen z unikátních fotografií Branislava Šimončíka, které vznikly v Římě při rozhovoru Dagmar Havlové pro časopis Vogue. Veškerý výtěžek z prodeje kalendáře poslouží obětem domácího násilí. Pomůže zajistit pro ženy, muže i maminky s dětmi odborné sociální poradenství, psychologickou pomoc, poskytnout právní informace, krizovou pomoc nebo přechodné ubytování v azylovém domě.

Kalendář lze exkluzivně koupit pouze na stránkách nadace za 490 Kč.

Foto: Branislav Šimončík

Charitativní kalendář Dagmar Havlové a Nadace VIZE 97 pomůže obětem domácího násilíFoto: Branislav Šimončík

Umění se nevzdávat

Charitativní kalendář 2023 ParaCENTRA Fenix se jmenuje Umění se nevzdávat. Fotograf a současně i klient centra zachytil momenty ze života vozíčkářů, ale i těch, kteří jim pomáhají. Výtěžek bude použit právě na pomoc klientům centra.

Kalendář můžete koupit v ParaCENTRU Fenix, ale i na webu Roztáčíme. Stojí 500 Kč.

Foto: Filip Hladík

První charitativní kalendář ParaCENTRA Fenix o životě lidí s poškozením míchy očima samotného vozíčkářeFoto: Filip Hladík

Labyrint světa a ráj srdce

Unikátním dílem je charitativní kalendář Labyrint světa a ráj srdce inspirovaný dílem Jana Amose Komenského. Je na dva roky a po jejich uplynutí lze z jednotlivých listů složit několikametrové panorama. Autorem je výtvarník Miroslav Huptych a vyrobil ho pro Sdružení rodičů dětí s autismem Děti úplňku, které se snaží pomáhat nemocným i jejich rodinám. Výtěžek bude určen na výstavbu domova pro lidi s autismem v Měšicích.

Kalendář lze zakoupit na webu Komenský 400 za 1450 Kč.

Foto: Děti úplňku

Naprosto unikátní je kalendář Labyrint světa a ráj srdce, ze kterého lze vyrobit velkoformátový obrazFoto: Děti úplňku

Nebýt na to sama

Projekt Nebýt na to sama pomáhá onkologickým pacientkám a pracuje hlavně v brněnských nemocnicích, i proto na vzniku kalendáře participovalo město Brno. Ukazuje 13 žen, do jejichž života vstoupilo onkologické onemocnění v čele s Annou Julií Slováčkovou. Kalendář nafotil fotograf Tomáš Hradský.

Kalendář objednávejte na webu projektu Nebýt na to sama, stojí 390 Kč.

Foto: Projekt Nebýt v tom sama

Ženy, které si prošly náročnou onkologickou léčbou, se staly hlavními hrdinkami kalendáře projektu Nebýt na to samaFoto: Projekt Nebýt v tom sama

Hvězdy dětem: Srdcovka

Kalendář Srdcovka podpoří konkrétně Dětský domov v Solenicích. Tváří spolku Hvězdy dětem, který kalendáře připravuje pravidelně, je herečka Gabriela Filippi. Najdete ji i v tom letošním spolu s Jitkou Molavcovou, Jiřím Suchým, Nelou Boudovou, Bárou Basikovou a dalšími známými osobnostmi.

Stolní kalendář lze zakoupit například v e-shopu Officeo za 74 Kč.

Foto: Spolek Hvězdy dětem

Již mnoho let vzniká charitativní kalendář spolku Hvězdy dětem. Ten letošní má název SrdcovkaFoto: Spolek Hvězdy dětem

Kalendář pro Loono

Třetí rok připravuje kalendář i česká módní značka Vuch. Letošní je laděn do veselých barev duhy, díky jimž by měl být i celý příští rok veselejší. Výtěžek z prodeje podpoří dobročinnou organizaci Loono. Ta se zaměřuje na osvětu a informace o prevenci vážných onemocnění a značka Vuch s ní spolupracuje dlouhodobě.

Kalendář seženete na e-shopu nebo v prodejnách firmy za 299 Kč.

Foto: Vuch

V barvách duhy a se snahou rozveselit a vzbudit pozitivní emoce přichází charitativní kalendář Vuch, na kterém se podílely i čtyři známé modelkyFoto: Vuch

Kalendář Dogpoint

Soukromý útulek Dogpoint ve Lhotkách u Kostelce nad Černými Lesy vydává kalendáře již léta a stávají se odměnou za příspěvek na chod útulku. Za příspěvek alespoň 350 Kč dostanete stolní variantu, nástěnný je poděkováním za dar nad 450 Kč. Peníze z darů jdou na kvalitní veterinární péči, krmení a provoz.

Jakou formou můžete poslat příspěvek, zjistíte na webu útulku.

Foto: Dogpoint

Koupí kalendáře Dogpointu přispějete na náklady spojené s péčí o pejsky, o které se tu starajíFoto: Dogpoint

Psí šance s Lucií Bílou

Záchranné stanici pro československé vlčáky v Adamově u Brna přispějete nákupem stolního či nástěnného kalendáře s Lucií Bílou. Ta se stala letos jeho tváří a zapózovala spolu s nádhernými psy tohoto plemene.

Kalendáře můžete zakoupit na webu Psí šance – stolní za 150 Kč, nástěnný za 290 Kč.

Foto: Psí šance

Lucie Bílá je tváří kalendáře Psí šance, a to společně se psy plemene československý vlčákFoto: Psí šance

Rok s Gumpem

Knižní a filmový hrdina Gump – pes, který naučil lidi žít, představuje charitativní kalendář na rok 2023, jehož výtěžek jde na pomoc pejskům. Je plný psích osudů a známých osobností v čele s Martou Kubišovou, která projekt Gump podporuje od samého začátku. Fotografem kalendáře je režisér filmového příběhu Gump F. A. Brabec.

Koupit můžete na e-shopu Knihy Dobrovský za 300 Kč.

Foto: Knihy Dobrovský

O psím hrdinovi Gumpovi byl natočen dojemný film, který měl velký úspěch u diváků. Stejně oblíbené jsou i kalendářeFoto: Knihy Dobrovský

Kalendář pro Voříškov

Útulek pro opuštěná a týraná zvířata Voříškov se snaží podpořit v charitativním kalendáři známé osobnosti pod taktovkou Dany Homolové a její Fanny agentury. Sešlo se tolik materiálu, že vznikly dokonce dvě verze. Autorkami fotek jsou Eva Javůrková a Jitka Metličková.

Kalendář lze zakoupit na stránkách Shop Voříškov za 275 Kč.

Foto: Voříškov

Kombinaci známých osobností a zvířat najdete i v charitativním kalendáři pro Voříškov. Na smímku je herec Filip Tomsa a jeden ze svěřenců útulkuFoto: Voříškov

Reklama

Načítám