Tipy na víkend – vyberte si svůj region!

26. duben 2024

Ještě nevíte, kam se o víkendu vydat za kulturou, památkami, za sportem nebo do přírody? V Praze zamiřte na Prague Bike Fest, v Tišnově na burzu minerálů nebo do Hlinska na Svatojiřský jarmark. Přivítejte ptačí zpěv ve Vrchlabí nebo se zúčastněte Maloskalského půlmaratonu. Na některých místech se už budu pálit čarodějnice. Podívejte se, co zajímavého se chystá ve vašem kraji.

V Tišnově jsou k vidění minerály z celého světa i z České republiky a nepřeberné množství šperků z opracovaných i přírodních minerálů. V době konání burzy bude otevřena také Galerie PATRIOT, kde je umístěna soukromá sbírka českých minerálů. Zpřístupněna bude i Králova jeskyně, která se návštěvníkům otevírá pouze jednou do roka.

Výstaviště v Holešovicích se o víkendu promění v ráj cyklistů. Prague Bike Fest slibuje neskutečné množství aktivit pro všechny cyklisty bez ohledu na zkušenosti a preference. Adrenalinové skoky v rámci Big Air show, závod Fixed Gear Race, workshopy, soutěže nebo přednášky.

Oblíbená akce věnovaná sklářskému řemeslu a tradici výroby skla v regionu nazvaná Sklářské kouzlení proběhne v sobotu od 10 hodin na zámku Kinských ve Valašském Meziříčí. Součástí nabitého programu bude i výtvarná soutěž pro malé designéry Navrhni misku.

Chcete vědět, co zajímavého se děje blízko vás? Klikněte do mapy a vyberte si z našich tipů.

Rádi zveřejníme i vaše tipy. Napište nám je na adresu vikend@rozhlas.cz.

autor: djo
Spustit audio