HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR: Nedávné výjezdy k událostem na Prachaticku

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR: Nedávné výjezdy k událostem na Prachaticku

 

Redakčně neupravované zprávy Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje

 

Pondělí 14. listopadu

8:32 Dopravní nehoda – Tragická dopravní nehoda se stala u Horní Vltavice, části obce Žlíbky. Následky nehody likvidovali profesionální hasiči ze stanice Vimperk a dobrovolná jednotka obce Volary. Jednalo se o střet osobního auta značky Kia s kamiónem s tahačem Scania. Vozovku policisté zcela uzavřeli a stanovili objízdnou trasu. Hasiči zabezpečili místo nehody i obě auta. Vyproštění nebylo potřeba. Zásah vimperská jednotka ukončila úklidem vozovky okolo poledne.

Úterý 15. listopadu

21:18 Technický zásah – Ve Vimperku v ulici K Rokli zajistila místní profesionální jednotka nouzové otevření dveří bytu.

Středa 16. listopadu

7:03 Dopravní nehoda – Profesionální jednotka ze stanice Vimperk vyjela k obci Vacov, části obce Přečín, kde byla ohlášena dopravní nehoda. Jednalo se o nehodu jednoho osobního auta. Zraněná osoba byla v době příjezdu hasičů již v péči ZZS, vyproštění nebylo potřeba. Hasiči zajistili havarované auto protipožárním opatřením, zajistili místo nehody a provedli kontrolu úniku provozních kapalin. Žádný únik nebyl zjištěn. Nehodu si převzali policisté.

7:27 Dopravní nehoda – K další nehodě byla vyslána na základě ohlášení z nehodové centrály prachatická profesionální jednotka k obci Chroboly, části obce Příslop. Zde narazil vůz značky Mercedes Benz Sprinter do stromu. Zraněného řidiče ošetřovala ZZS, jednotka nevyprošťovala. Hasiči provedli protipožární opatření a zajištění úniku provozních kapalin. Mercedes byl zcela mimo vozovku, takže další zásah hasičů nebyl potřeba. Nehodu šetří Policie ČR.

13:22 Technický zásah – Dítě, které zůstalo na toaletě za zaseknutými dveřmi, vysvobodili v Prachaticích v ulici Zlatá stezka místní profesionální hasiči.

(vm)


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře