Kolín sáhl po Křepelkovi. Líbil jsem se na dvacítkách, vysvětluje mladík

Karel Křepelka | Foto: Jan Kobzáň, jackfoto.cz

V juniorce Mladé Boleslavi patří Karel Křepelka mezi lídry, i díky němu jsou Bruslaři těsně pod špičkou tabulky. Devatenáctiletý obránce teď dostal poprvé příležitost v Chance lize.

Kolín je jednak závislý na potřebách extraligového Hradce Králové, který má program zhuštěný i Ligou mistrů, jednak se sám potýká se zdravotními problémy některých hráčů. Proto se klubové vedení domluvilo s Mladou Boleslaví na střídavých startech Karla Křepelky.

„Je to spíš práce pana Ševce a zástupců Kolína. V Boleslavi jsem přišel na trénink a on říkal, že po mě koukali trenéři na dvacítkách, že jsem se jim nějak líbil. Navíc teď mají málo beků, takže mě sem poslali,“ vysvětluje mladý zadák na stránkách scmarimexkolin.cz.

Minulý týden nastupoval za juniorskou reprezentaci na turnaji v Porubě, kde dostal místo ve druhé obraně po boku Jakuba Dvořáka. Hokejisté byli pod drobnohledem spousty trenérů z řad svazu i klubů, mezi nimiž nechyběl ani kouč Kozlů Petr Martínek.

Karel Křepelka na turnaji U20 v Porubě

Karel Křepelka na turnaji U20 v Porubě | Foto: Ladislav Svěnčík, Český hokej

Křepelku postavil do hry už ve středečním utkání proti pardubickému B-týmu. Byla to velmi vítaná pomoc, neboť i s ním měl Kolín pouze pět obránců, a navíc se ještě v průběhu zápasu zranil Jakub Naar. Do zadních řad tak dokonce putoval i veterán Petr Koukal!

„Byl to takový vyspělejší hokej než na reprezentaci, kde to bylo ulítanější. Docela mi to ale vyhovovalo,“ líčí Karel Křepelka své dojmy po debutu, v němž strávil na ledě přes 19 minut. A jaké dostal pokyny? „Hrát to jednoduše, nic extra nevymýšlet,“ reaguje.

Obrana Kozlů i přes složitou situaci fungovala v důležité bitvě výborně. Kolín vyhrál 2:1 a soupeři, který je v Chance lize poslední, mírně odskočil.

„Karla jsme měli naskautovaného a věděli jsme od trenérů v Boleslavi, jaký je to hráč. Myslím, že absolutně nezklamal. Podal ne dobrý, ale výborný výkon. Poprvé takhle skočit do cizího mužstva, když jsme hráli na čtyři pět beků… Klobouček dolů,“ uvedl po utkání trenér Martínek na sociálních sítích klubu.

„Já doufám, že mu to vydrží, bude pokorný a bude na sobě pracovat. Může to být velice zajímavý bek,“ doplnil.

Foto: Jan Kobzáň, jackfoto.cz

Táborský odchovanec dělá během poslední doby výrazné kroky vzhůru. Už na přelomu října a listopadu dostal první dva starty v Tipsport extralize, za áčko Bruslařů naskočil proti Českým Budějovicím a Pardubicím.

„Je to hodně odlišné, hlavně mají soutěže úplně jiné tempo. V extralize jsou i takoví chytřejší a techničtější hráči,“ srovnává teď v rozhovoru pro kolínský web. Mezi dospělými se musí otrkat, rozhodně nebude pomýšlet na takovou bodovou produkci, jaká ho zdobí v mládeži.

„Podal ne dobrý, ale výborný výkon. Může to být velice zajímavý bek.“

Křepelka už v dorostu i juniorce nasbíral i přes třicet bodů za sezonu, letos se mu vede ještě lépe. Momentálně je druhým nejproduktivnějším zadákem DHL extraligy juniorů, v 16 zápasech má bilanci 6+11.

Mladá Boleslav je od záchranářských starostí hodně vzdálená, naopak ze čtvrtého místa pokukuje po čelu tabulky, které má pouze dva body před sebou. I proto by trenéři neměli mít problém pouštět hráče na zkušenou, pokud jim to ve vývoji pomůže.

„Upřímně nevím, jak to se mnou bude dál. Podle toho, jestli mě Boleslav bude pouštět i nadále. Jestli ale bude možnost, tak bych tady určitě hrát chtěl. Líbí se mi tady, kluci v kabině jsou v pohodě,“ dodává Karel Křepelka na adresu nové štace.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz