Hlavní obsah

Vítkovice - Olomouc 3:0Rozjetá Ridera drží doma stoprocentní bilanci a slaví čtvrtou výhru v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Fridrich 1 : 0
23. Krieger 2 : 0
46. Chlán 3 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic si ve 20. kole extraligy poradili v moravském derby s Olomoucí a po vítězství 3:0 si na domácím ledě drží stoprocentní bilanci. O osmou výhru v sezoně na domácím ledě rozhodl už první gól Petra Fridricha z 11. minuty. Brankář Aleš Stezka si v duelu druhého s třetím týmem soutěže připsal třetí nulu v sezoně.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Olomouce Jan Lukáš inkasuje první branku v zápase.

Článek

Domácí do zápasu vstoupili s větší aktivitou a rychle se dočkali vedoucího gólu. Lakatoš se v 11. minutě prohnal po levé straně hřiště, přečíslil hostující obranu a ideální přihrávkou nabídl gól Fridrichovi, který zblízka pouze zametl puk za Lukáše.

Poté se ale osmělili i Hanáci a Stezka se zaskvěl především při možnosti Káni. Naopak těsně před první přestávkou zachránila hosty tyčka po Kalusově ráně.

Hned ze startu druhé části Vítkovice odskočily do dvougólového vedení. Krieger v přesilové hře udělal na pohled netaktickou kličku z osy hřiště, ale přesto z kruhu překonal Lukáše švihem pod břevno. Americký forvard si připsal už svou devátou trefu v sezoně.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva brankář Olomouce Jan Lukáš, Jiří Ondrušek z Olomouce, Rostislav Marosz z Vítkovic, Vojtěch Lednický z Vítkovic.

Po několika příležitostech na obou stranách dostal ve 46. minutě křížnou přihrávku od Stehlíka Chlán a umístěnou střelou potřetí pokořil olomouckého brankáře.

Vzápětí mohla Olomouc zápas ještě zdramatizovat, ale Nahodil po Kalusově nedovoleném zákroku z trestného střílení Stezku pokusem mezi betony nepřekonal.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Marek Kalus z Vítkovic, David Škůrek z Olomouce a brankář Olomouce Jan Lukáš.

Třígólový násko už byl pro Ostravské komfortní a pře druhou nejvyšší domácí návštěvou sezony drželi kontrolu nad zápasem. Přidat mohli čtvrtou branku, po Kovářově dělovce zazvonila jen tyč.

Stezka musel své třetí čisté konto v závěru ještě odpracovat při opakovaném pokusu Navrátila a Vítkovice si tak upevnily druhé místo v tabulce.

20. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Olomouc 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Fridrich (Lakatoš, Chlán), 23. Krieger (Lakatoš, Raskob), 46. Chlán (Stehlík, L. Kovář). Rozhodčí: Cabák, Šír - Kis, Lučan. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 7673.
Vítkovice: Stezka - Raskob, Koch, Mikuš, Gewiese, J. Stehlík, L. Kovář - Lakatoš, Chlán, Fridrich - Bernovský, Krieger, Roberts Bukarts - M. Kalus, Lindberg, Dej - Krejsa, Marosz, Lednický. Trenér: Holaň.
Olomouc: Lukáš - Dujsík, Ondrušek, Škůrek, Mareš, Švrček, Řezníček, Rutar - Navrátil, Strapáč, J. Káňa - Bambula, J. Knotek, Kusko - Olesz, Nahodil, Kunc - Anděl, Menšík, Mácha. Trenér: J. Tomajko.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice