čt., 17. listopad 2022 19:23

Moravská Třebová si připomíná Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva

Městská radnice nasvícená barvami české trikolory. Městská radnice nasvícená barvami české trikolory. Zdroj: Daniel Moravec
Na náměstí T. G. Masaryka v Moravské Třebové se 17. listopadu sešli místní obyvatelé, aby si připomněli svátek Dne boje za svobodu a demokracii, a také Mezinárodní den studentstva.

Akce začala v symbolický čas 17:11 písní Modlitba pro Martu, následoval proslov nově zvoleného starosty města Pavla Charváta, a nakonec zazněla státní hymna. „Den 17. listopadu pro mě znamená nejen volno ve škole, ale také vděčnost za svobodu projevu, kterou dnes máme. Je důležité si toto datum připomínat, abychom o demokracii už nikdy bojovat nemuseli,“ řekla studentka místního gymnázia Kateřina Jílková.

Hlavní dominantou byla radnice nasvícená v barvách české trikolóry. Speciální světelnou instalaci, o kterou se zasloužily Kulturní služby města Moravská Třebová, si kolemjdoucí mohli prohlédnout od 17:11 do 21:00.

Celá akce proběhla v klidu i přes komentáře odpůrců nynější vlády na oficiálním facebookovém profilu města, které předcházely události. U radnice se sešla zhruba stovka lidí, někteří také před budovu položili rozsvícené svíčky.

Zobrazeno 375 krát
Naposledy upraveno: pá., 18. listopad 2022 19:18
Pro psaní komentářů se přihlaste