Ondřej Bábor jako Kudrnáč ze ZOO: Barvil zvířata, pak dal pecku Albertovi

Ondřej Bábor jako Kudrnáč ze ZOO: Barvil zvířata, pak dal pecku Albertovi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ondřej Bábor si zahrál v několika českých seriálech, např. ve Slunečné, Modrém kódu nebo v ZOO, kde ztvárnil roli aktivisty Kudrnáče. Ten v zahradě způsobil problémy, když nabarvil zvířata. O mnoho epizod později se vrátil a udělal to, na co měli mnozí už dlouho chuť – uhodil Alberta.

Odkud znáte sympatického motorkáře?

Jednatřicetiletý herec Ondřej Bábor pochází z Brna a svou první divadelní roli získal během studia na gymnáziu v Hustopečích. Jednalo se o hlavní úlohu Melchiora Gábora v představení Probuzení jara Městského divadla Brno. Následně nastoupil na hereckou školu v Brně, kterou však musel na dva roky přerušit kvůli nehodě na motorce.

Je nejen vášnivý motorkář, ale i sportovec a talentovaný zpěvák. Vidět ho tak můžete zejména v muzikálech. Zahrál si však také ve filmu Teroristka (2019) a v seriálech 1. MISE (2022), Slunečná (2020) či Modrý kód (2019–2020). V seriálu Sestřičky Modrý kód (2021) byl dokonce k vidění na vlastním motocyklu Harley-Davidson. Malé, leč zajímavé role se mu dostalo v seriálu ZOO, kde hrál problémového aktivistu Láďu Kudrnu.

Ondřej Bábor a Jana Švandová na premiéře muzikálu Cikáni jdou do nebe. Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Aktivista Kudrnáč se vrátil na místo činu

Možná si vzpomenete, jak do ZOO před časem vtrhli aktivisté, kteří napáchali četné škody v pošetilém přesvědčení, že tak zvířata dostanou na svobodu. Stalo se to ve 21. epizodě nazvané Ona ví, že já vím! Haďák vypátral pachatele s pomocí kamerového záznamu a jistého Bradáče, kolegy z mise. Tak dospěl ke zjištění, že aktivistou, jenž nabarvil zvířata, byl jeho známý Láďa Kudrna přezdívaný Kudrnáč.

S pomocí přátel Haďák odhalil viníka. Zdroj: FTV Prima

Dotyčný potížista se v seriálu od oné události vícekrát neobjevil, tedy až dosud. V epizodě 64 s názvem Osudová otázka se nečekaně vrátil na scénu, přesněji řečeno do infocentra. Údajně přišel proto, aby se docela nevinně podíval na zvířata, ale ve skutečnosti měl domluvenou schůzku s Albertem Polákem.

Ten mu namluvil, že chce Adamovi přichystat oslavu k výročí nástupu do práce, a proto potřebuje kontakty na jeho přátele. Láďa mu ochotně – a za slib finanční odměny – dal jména lidí z roty, s nimiž si byl Adam blízký. Navíc prozradil choulostivé informace o ženě, s níž se prý Adam přátelil. Dokonce vyvstalo podezření, že ji přivedl do jiného stavu. S takovou informací chtěl Albert vyrukovat na Aničku, aby se s Haďákem rozešla. Pak by byla nadmíru spokojená i paní Sidonie, se kterou Albert uzavřel dohodu.

Vojáci drží při sobě, i když se nijak zvlášť nepřátelí

Kudrnáč se Adamově domnělé milence dovolal a vyptal se jí na dítě. Ukázalo se však, že není Adamovo. Byla těhotná, už když se potkali. Albertovo očividné zklamání Láďu zarazilo, stejně jako fakt, že pracovní výročí má Haďák mít až za osm měsíců. Proč by mu tedy připravovali oslavu zrovna teď, když podle slov Albertovy asistentky v zoo obvykle moc podobných oslav ani nepořádají? Láďa není hlupák.

S Adamem nikdy nebyl zvlášť velký kamarád, ale hodně toho spolu prožili a věří mu. Na rozdíl od Alberta, kterého snadno prokoukl. Zřejmě jen toužil vyšťourat něco pikantního, aby mohl Adamovi škodit. Za to mu Kudrnáč věnoval pořádnou ránu do břicha, aby si pamatoval, že vojáci drží při sobě.

Zdroje článku: