Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Rasistický útok na redaktora ČT Richarda Samka: Případem se již zabývá policie

Redaktor Richard Samko: Byl terčem rasistického útoku
Zdroj: se souhlasem Richarda Samka
+ Další fotografie
útok

Policie se začala zabývat rasistickým útokem na redaktora České televize a spolupracovníka ROMEA TV Richarda Samka. Tomu během demonstrace proti České televizi v Praze 17. listopadu nadával jeden z účastníků, označil ho jako "cikánského parchanta". Informoval o tom zpravodajský server Romea.cz, který už také zná identitu agresora.

Nechutné urážky

Policie se začala zabývat rasistickým útokem na redaktora České televize a spolupracovníka ROMEA TV Richarda Samka. Toho během čtvrteční demonstrace proti vládě a veřejnoprávní instituci slovně napadl jeden z demonstrantů.

“Kriminalisté se již případem tohoto slovního ataku na redaktora České televize zabývají a věc šetří,” oznámila v souvislosti s případem policie dnes dopoledne na sociální síti Twitter. Richard Samko zpravodajskému serveru Romea.cz potvrdil, že je již s policií v kontaktu.

Agresor odhalen

Rasistické urážky zažil Richard Samko, který jako novinář pokrýval ve čtvrtek 17. listopadu protest Ladislava Vrabela proti České televizi a vládě v Praze. Zúčastnilo se ho několik tisíc lidí a cílem akce bylo demonstrovat “za umožnění vystoupení ve vysílání ČT”

“Hele, támhle ten parchant, ty vole, cikánskej, ty vole. Seš tady s náma dneska, jo,” křičel na Samka muž, jehož identitu zpravodajský server Romea.cz již zná.

Jedná se o živnostníka z Ústeckého kraje, který v letošních volbách do zastupitelstev obcí kandidoval za hnutí SPD Tomia Okamury.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy