Chystáte se na staycation? Využijte insiderův průvodce Prahou

Je libo brunch anebo sleepover?

Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague, se nachází v samém srdci Prahy na Malé Straně, přímo mezi Pražským hradem a Karlovým mostem. Hotelové prostory byly zrekonstruovány ze sedmi historických budov, včetně Augustiniánského kláštera a Svatotomášské pivnice, daly tak vyniknout historické atmosféře opředené novodobým luxusem. Naplánujte si sleepover v jednom z mnoha unikátních pokojů, naordinujte si některou z hýčkajících procedur anebo si vychutnejte velkolepý brunch.

Kde:  Letenská 12/33, Malá Strana, Praha 1

Augustine Hotel Prague

Impozantní Volmanova vila

Jen pár kilometrů od Prahy se nachází impozantní Vila Volman, kterou si továrník a mecenáš Josef Volman nechal zrealizovat  vrozlehlém parku nad romantickou krajinou řeky Labe. Jednu z nejkrásnějších a nejdražších rezidencí první republiky pro něj koncem třicátých let navrhli mladí architekti Karel Janů a Jiří Štursa. Ojedinělá realizace meziválečné moderny připomíná zámořský parník, se svými terasami, prosklenými průhledy a pomyslnými můstky. Kulturní památka světového významu doplatila na rabování a vandalství a v 90. letech skončila jako rozpadající se objekt, skupina čelákovických investorů se však rozhodla vilu zachránit. Prošla citlivou patnáct let trvající rekonstrukcí a nyní se konečně otevírá veřejnosti. Vstupenku na komentovanou prohlídku je nutné zakoupit včas, mizí totiž rychlostí blesku.

Kde: Stankovského 1200/64, 250 88 Čelákovice

Volmanova vila

Symbols Prague

Concept stores jako je Symbols v Praze mnoho nenajdete. Unikátní je nejen svou pečlivě vybranou selekcí značek, z nichž mnohé jinde v tuzemsku nezakoupíte, ale i estetikou, kterou mu majitelka vdechla. Od roku 2016 přináší to nejlepší z ateliérů značek, které podporují lokální tvůrce a řemeslníky a myšlenku udržitelnosti. Na jednom místě tak najdete zavedené brandy i vycházející hvězdy oděvního designu, všechny však spojuje touha produkovat nadčasové a unikátní kusy oděvu, které můžete dědit po generace. Není to tak dávno, co se Symbols z digitálního světa a série pop-upů usídlil na vlastní adrese v centru Prahy, a tak si shopping experience můžete vychutnat se vším všudy na vlastní kůži. Doslova.

Kde: Symbols Prague, Karolíny Světlé 32, Praha 1, 11000

Symbols Prague

Showroom jako galerie, galerie jako showroom

Když Janja Prokić hledala vhodné místo, které by umožnilo adekvátní prezentaci jejích šperků, našla jej v malebném prostředí pražské Malé Strany. Přála si prostor, který nejen dovolí šperkům blýsknout se v tom nejlepším světlem, ale bude zároveň prostorem spojujícím její oblasti zájmu. A tak nový showroom pojala i jako galerii volného umění, která je jeho součástí. Zamiřte sem tedy nejen vybrat si svůj další šperk, ale i zhlédnout výstavu. Ta první poskytla volné pole působnosti sochařce Tereze Příhodové a fotografce Michaele Karásek Čejkové.

Kde: Janja Prokić Studio, U Lužického semináře 11, Praha 1

Janja Prokić

Nookart Studio

Byt v centru Prahy se pod rukama Elišky Chomistekové a Michaely Němečkové proměnil v prostor, který představuje malířská plátna a umělecké objekty na jednom místě tak, jako kdyby byly vystaveny třeba u vás doma. Načerpat inspiraci či rozšířit své investiční portfolio tak můžete po sjednání schůzky, v rámci které se o vás zakladatelky náležitě postarají a provedou vás každým zákoutím unikátního bytu plného umění.

Kde: Nookart Studio, Vodičkova 37, Praha 1

MÍSTO, KDE JE UMĚNÍ JAKO DOMA. VSTUPTE DO NOOKART_STUDIA

elle.cz

Luxusní lahůdky

The Julius Prague slaví svůj vstup do světa ubytovacích služeb a zahajuje novou éru House of Julius Meinl. V rámci slavnostního otevření byl otevřen nejen unikátní hotel v centru Prahy, ale i nový obchod s delikatesami v jeho přízemí. Ten nabízí prvotřídní potraviny, nápoje a lahůdky precizně vybrané z více než sta zemí světa, a také řadu prémiových produktů House of Julius Meinl. Můžete tu například zakoupit čerstvé sýry a k nim výborné víno, ale i tradiční zahraniční pochoutky, které jinde u nás těžko seženete.

Kde: House of Julius Meinl, Senovážné náměstí 3, Praha 1

Julius Meinl

Drink o'clock

Den můžete zakončit v novém The Monkey Baru, místu kombinující moderní klasiku a společenské stolování. Ať už chcete zajít jen na drink, nebo si zde vychutnat gastronomický zážitek o několika chodech, přijdete si zde na své. Zrovna zde nabízejí netradiční způsob servírování štědrovečerní večeře v prostoru městské džungle, kde se setkává prvotřídní gastronomie s luxusními koktejly. Jungle Christmas Menu vás vezme na kulinářskou cestu se čtyřmi chody na sedmi talířích, včetně párování vín završeného signature koktejlem.

Kde: The Monkey Bar, Opletalova 21, Praha 1

Monkey Bar