Soutěžní otázky ve Videostopu se týkaly hlavně filmografie. Na obrazovce byla soutěžícím promítnuta ukázka z nějakého filmu či seriálu a oni měli uhodnout název, či jméno herce nebo rok natočení snímku a podobně.

Česká televize tak musela platit licenční poplatky za práva na vysílání ukázek a už na tu dobu to nebylo málo. „Po Videostopu se mi někdy zasteskne. Škoda, že ho nereprízují. Ale mám takový pocit, že by znovu musela televize platit ty licenční poplatky za ukázky, a to nebylo vůbec laciné. To byla jedna minuta deset tisíc korun, čili ten pořad stál jenom na těch ukázkách tak osmdesát devadesát tisíc,“ přiznal Rosák v rozhovoru pro iDnes.cz.

Nyní moderuje pořad Poklady z půdy. Jeho největším pokladem v životě je manželka Jiřina. Dodnes je vděčný, že mu odpustila, že zmeškal jejich první rande. „Já ho zaspal, protože jsem byl po noční moderátorské službě. Byl jsem z toho tak upřímně nešťastný, že jsem si říkal: 'Ty idiote, teď jsi prošvihl životní šanci.' Protože jsem věděl, že jsem byl zamilovaný až po uši,“ prozradil Rosák.

Hned druhý den dámě volal, aby se omluvil, že skutečně zaspal. „A ona říkala: To nevadí, já tam taky nebyla. Ale kecala! Ona tam byla a čekala na mě, čili já si toho ještě dodatečně strašně vážím,“ doplnil Rosák, který si svou lásku vzal před 45 lety. Jsou spolu dodnes.

Video
Video se připravuje ...

Jan Rosák se vrací jako otec Fouras: Kdo ho v Boyardu nejvíc překvapil? David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
34 fotografií