HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR: Nedávné výjezdy k událostem na Prachaticku

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR: Nedávné výjezdy k událostem na Prachaticku

 

Pondělí 14. listopadu

8:32 Dopravní nehoda – Tragická dopravní nehoda se stala u Horní Vltavice, části obce Žlíbky. Následky nehody likvidovali profesionální hasiči ze stanice Vimperk a dobrovolná jednotka obce Volary. Jednalo se o střet osobního auta značky Kia s kamiónem s tahačem Scania. Vozovku policisté zcela uzavřeli a stanovili objízdnou trasu. Hasiči zabezpečili místo nehody i obě auta. Vyproštění nebylo potřeba. Zásah vimperská jednotka ukončila úklidem vozovky okolo poledne.

 

Úterý 15. listopadu

21:18 Technický zásah – Ve Vimperku v ulici K Rokli zajistila místní profesionální jednotka nouzové otevření dveří bytu.

 

Středa 16. listopadu

7:03 Dopravní nehoda – Profesionální jednotka ze stanice Vimperk vyjela k obci Vacov, části obce Přečín, kde byla ohlášena dopravní nehoda. Jednalo se o nehodu jednoho osobního auta. Zraněná osoba byla v době příjezdu hasičů již v péči ZZS, vyproštění nebylo potřeba. Hasiči zajistili havarované auto protipožárním opatřením, zajistili místo nehody a provedli kontrolu úniku provozních kapalin. Žádný únik nebyl zjištěn. Nehodu si převzali policisté.

7:27 Dopravní nehoda – K další nehodě byla vyslána na základě ohlášení z nehodové centrály prachatická profesionální jednotka k obci Chroboly, části obce Příslop. Zde narazil vůz značky Mercedes Benz Sprinter do stromu. Zraněného řidiče ošetřovala ZZS, jednotka nevyprošťovala. Hasiči provedli protipožární opatření a zajištění úniku provozních kapalin. Mercedes byl zcela mimo vozovku, takže další zásah hasičů nebyl potřeba. Nehodu šetří Policie ČR.

13:22 Technický zásah – Dítě, které zůstalo na toaletě za zaseknutými dveřmi, vysvobodili v Prachaticích v ulici Zlatá stezka místní profesionální hasiči.

 

Pátek 18. listopadu

13:18 Planý poplach – Možný požár v domě monitorovali v obci Skláře osádky dvou cisteren profesionálních hasičů ze stanice Vimperk. Jednalo se o planý poplach.

 

Sobota 19. listopadu

10:09 Dopravní nehoda – Na silně zledovatělé vozovce havarovala u Zdíkova řidička s osobním autem, které vylétlo ze silnice a narazilo do stromu. Zůstalo stát na kolech mimo vozovku. Zraněná řidička byla v době příjezdu profesionální jednotky ze stanice Vimperk již v sanitce ZZS. Hasiči provedli u auta protipožární opatření a zasypali vyteklé provozní kapaliny sorbentem. Pod motor vozu položili desku kvůli dalšímu možnému úniku.

16:23 Dopravní nehoda – Další nehodu řešili vimperští profesionální hasiči opět u Zdíkova, tentokrát u části obce Branišov. Jednalo se také o nehodu osobního auta. To skončilo zcela mimo vozovku. Zraněného řidiče hasiči pomohli transportovat do sanitky. Zároveň provedli nutné protipožární opatření a kontrolu úniku provozních kapalin.

19:30 Technický zásah – Profesionální hasiči z vimperské stanice monitorovali ve Vimperku, části obce Hájná Hora komunikaci, kde na zledovatělém povrchu kolabovala doprava. Hasiči nezjistili žádné bezprostřední nebezpečí. Vozidla čekala na pomoc odtahové služby. Hasiči pomohli s vytažením jedné dodávky. SÚS pak uvolněnou vozovku prosolila.

 

Neděle 20. listopadu

6:03 Dopravní nehoda – Profesionální jednotka ze stanice Prachatice byla vyslána k obci Zbytiny, části obce Blažejovice, kde byla ohlášena dopravní nehoda osobního auta. Nehoda měla být s vyproštěním zraněných osob. Když hasiči k nehodě přijeli, nikdo v autě nebyl. Jednotka provedla opatření proti vzniku požáru a proti úniku provozních kapalin. Nehodu šetří Policie ČR.

8:15 Dopravní nehoda – Úklid vozovky (zametení střepů) si vyžádala Policie ČR po dopravní nehodě, která se stala v Mírové ulici ve Vimperku. Zásah provedli místní profesionální hasiči.

 

(tz-vm)


 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře