Zemřela zpěvačka Markéta Vojtěchová-Ambrožová, exmanželka zesnulého Michala Ambrože

Vydáno 21.11.2022 | autor: redakce

Pouhé dva týdny po smrti Michala Ambrože z Jasné Páky zemřela i muzikantova bývalá manželka Markéta Vojtěchová-Ambrožová. Se svým exmanželem vystupovala nejen ve zmíněné sestavě, ale i jeho kapele Hudba Praha. Bylo jí 65 let.

Zemřela zpěvačka Markéta Vojtěchová-Ambrožová, exmanželka zesnulého Michala Ambrože Zemřela zpěvačka Markéta Vojtěchová-Ambrožová, exmanželka zesnulého Michala Ambrože

O smrti Markéty Vojtěchové-Ambrožové informoval na svých sociálních sítích její kamarád Stanislav Penc. Podle všeho zpěvačka zemřela při odchodu ze železářství, kdy dostala infarkt. Nepomohla jí ani okamžitá pomoc jejích známých, kteří jí masírovali dvacet minut do příjezdu sanitky.

Michal Ambrož - Rocker, který stál u zrodu Jasné Páky, Hudby Praha a Divokýho srdce

Vojtěchová-Ambrožová vystupovala jako zpěvačka v Jasné Páce, jejíž byla spoluzakladatelkou, i kapele Hudba Praha. Po muzikantce zůstala fenka německého ovčáka, o kterou se nyní budou starat její nejbližší.

Hudebnice byla exmanželkou Michala Ambrože, který zemřel 31. října. Příčinu jeho úmrtí rodina nesdělila, interpret však delší dobu trpěl zdravotními problémy. „Konec nočních toulek... To jsme spolu zpívali, a dneska je to pravda. Bude mi to chybět, i tvůj Kalumet strýčka Indiána,“ zavzpomínal na kamaráda Michal Prokop.

red, foto: FB Bigbít
Témata: Markéta Vojtěchová-Ambrožová, Michal Ambrož, Jasná Páka, Hudba Praha, smrt

zavřít