Česká dvacítka padla s Itálií až v samém závěru

Přidat na Seznam.cz

Reprezentace do dvaceti let odehrála své druhé přípravné utkání v rámci listopadového srazu proti domácí Itálii. O remízu přišli mladí reprezentanti v samém závěru utkání, když rozhodující branka přišla v 88. minutě.

Utkání mělo podobný průběh, jako to s Německem, když jako první udeřili Italové. To se v patnácté minutě prosadil Guiseppe Ambrosino. Trenér Aleš Křeček k tomu dodal,: „Soupeř nastoupil v rozestavení 4-3-1-2 a my jsme hráli stejně jako proti Německu 4-2-3-1. Od začátku utkání jsme byli velmi aktivní a snažili se narušovat soupeřovu rozehrávka už od jejich brankáře. Byli jsme úspěšní a Itálií nepouštěli do žádných větších příležitosti. Bohužel jsem inkasovali po prvním rohu soupeře“.

Vyrovnat se soupeřem krok se lvíčatům podařilo až v druhém poločase. V 66. minutě vyrovnával Matěj Jurásek. V průběhu dalších minut dostávali příležitost hráči ze širšího. Česká reprezentace se snažila vstřelit vítěznou branku, ale na druhé straně udeřil soupeř a v 88. minutě Claudio Cassano překlopil výsledek na stranu domácích.

„Naše nejhorší pasáž byla poslední desetiminutovka, kdy nás soupeř zatlačil kvůli naší nepřesnosti a možná i únavě do hlubšího bloku. A po ojedinělé šanci soupeře jsme inkasovali podruhé. Mrzí nás, že po velmi dobrém výkonu s dostatečným počtem šancí nebereme ani bod. Za předvedený výkon si celý hráčský i realizační tým zaslouží pochvalu,“ zhodnotil závěr pro Fotbal.cz trenér českého týmu.

Zdroj: Fotbal.cz, redakce