V Teplicích dobojováno – známe mistry Čech v šachu v kategoriích do 8 a 10 let

AKTUALIZACE 24. 11. 2022 – Přidáno velmi povedené video pořadatele.

V neděli 20. listopadu vyvrcholilo v Teplicích Mistrovství Čech mládeže do 10 let a otevřené Mistrovství Čech mládeže do 8 let 2022. Medaile i postupy byly do posledních minut otevřené ve všech kategoriích. V kategorii do 10 let startovalo 52 nadějí a v kategorii do 8 let 38 šachistů. V OPENU nastoupilo celkem 32 hráčů. Celkem zasedlo za šachovnice 122 hráčů a hráček.

V kategorii chlapců do 10 let vyhrál Školoud Josef z ŠK Praha-Smíchov.  Na druhém místě Kolář Edvard z Klubu šachistů Říčany 1925 a na třetím místě Koutecký Václav z ŠK 64 Plzeň.

Nejlepší chlapci v kategorii do 10 let.

 

V kategorii dívek do 10 let se stala mistryní Čech Vaníčková Natálie, na druhém místě Kammová Natálie a na třetím místě Melicharová Veronika – všechny z ŠK JOLY Lysá nad Labem (viz foto).

Nejlepší v kategorii D10

Otevřené Mistrovství Čech mládeže do 8 let vyhrál Lutskiy Mikhail z TJ Bohemians Praha. Stříbrnou medaili získal Vo Daniel z ŠK Cheb a bronz si odvezl Soukup Erik z SK OAZA Praha.

Nejlepší v kategorii H8

Mistryní Čech dívek do 8 let se stala Tykalová Barbora z ŠK Sokol Klatovy. Stříbrná medaile patří Mauricové Ivaně z ŠK Spartak Čelákovice a bronz si odvezla Balmuš Alexa z ŠK Spartak Čelákovice.

Nejlepší v kategorii D8

Pro doprovody a mládežníky připravili pořadatelé OPEN Panorama a OPEN Panorama Rapid. OPEN Panorama se hrál na 7 kol v praktickém šachu (časově souběžně s HD10) a vítězem se stal Körschner Miroslav z TJ Praha-Pankrác. Druhé místo obsadil Pokorný Jan z Šachového klubu Ústí nad Orlicí a třetí místo vybojoval Veverka Vladimír z ŠK Teplice. O první dvě místa musel rozhodnout los, protože hráči měli stejný počet bodů a stejná pomocná hodnocení.

Vítězové OPEN Panorama

OPEN Panorama rapid se hrál s mezinárodní účastí a tempo bylo na 9 kol souběžně s kategorií HD8.Vítězem se stal Gernert Otakar ze Sokola Struhařov, stříbrnou medaili si odvezl Park Seonjae z Koreje a bronz získal Křivka Matěj z TJ Sokol Plzeň – Letná.

Vítězové OPEN Panorama Rapid

V obou OPENech byly vyhodnoceny ještě zvlášť děti do 12 let. Dále byl vyhodnocen nemladší účastník celého turnaje a tím se stala ještě ani ne pětiletá Tykalová Eva z ŠK Sokol Klatovy, která hrála kategorii dívek do 8 let.

Nejmladší účastnice

Na Mistrovství České republiky postupuje prvních 8 chlapců z kategorie do 10 let, dívky postupují všechny. Mistrovství ČR mládeže do 8 let je open, takže postupují všichni chlapci i dívky.

Mistrovství Čech uspořádal Šachový klub Most z.s. z pověření Šachového svazu České republiky. Hlavním rozhodčím byl Vladimír Hadraba (U) a jeho tým doplňoval Michal Sliva, Richard Sliva a Jiří Křivský. Pořadatel také zajistil 10 šachovnic v on-line přenosu. Průběžné výsledky, nasazení kol a ostatní informace k turnaji byly vyvěšeny na nástěnkách.

Velké poděkování patří našim partnerům, kteří nás podpořili a my mohli Mistrovství Čech pořádat na této úrovni. Jsou to: hlavní partner Nemak s.r.o., dále DTS, Domky z Česka, Daniel s.r.o., hotel Panorama, město Teplice a další.

Závěrem bych rád poděkoval vedení hotelu, kuchařům a obsluhy, které se o nás po celou dobu turnaje starali. Jídlo bylo dobré a snad všem chutnalo.  Poděkování také patří především všem rozhodčím a mému organizačnímu týmu, kteří se na této akci účastnili a pomohli mi vytvořit skvělé podmínky pro uspořádání Mistrovství Čech. Díky moc.

Ředitel turnaje
Körschner Miroslav

 

Odkaz na FB stránky ŠK Most
https://www.facebook.com/sachy2016/