Herečka Dana Medřická, maminka Václava Vydry, měla ve svém životě dva osudové muže

Pamatujete si herečku Danu Medřickou? Hrála svéráznou lékařku v seriálu Nemocnice na kraji města. Jako doktorka Fastová nastoupila, aby pomohla staršímu kolegovi Sovovi.

V seriálu to dopadlo tak, že Sovu okouzlila, když po odchodu z nemocnice skončil jako obvodní lékař v malé vesnici. Lékař nakonec Fastovou požádal o ruku, což je vtipné, protože ve skutečnosti se herečka Dana Medřická podle portálu Kinotip2 také vdávala podruhé v pozdějších letech, ačkoliv ve svém životě měla jen dva osudové muže.

Tím prvním byl divadelní režisér Václav Vydra, se kterým žila od roku 1945 až do roku 1979, kdy bohužel zemřel. Dokonce během manželství přišli o půlročního syna, což byla pro oba velká rána. Dlouho se odhodlávali mít druhé dítě, až se nakonec narodil Václav Vydra, známý herec, kterého můžete znát z filmů Kameňák nebo dokonce z Prostřeno, které po boku své ženy Jany Bouškové moderuje.

Až v šedesáti letech se Dana Medřická potkala se svým druhým osudovým mužem Artemiem, který pocházel ze Španělska. Ten byl jejím velkým ctitelem, který jí dokonce děkoval s květinou, že mu zpříjemnila pobyt v Československu. Když se vrátil do naší země znovu, Medřická ho kdysi ještě zvala na kávu a on se tak seznámil i s jejím manželem. On je dokonce oba pozval do Španělska, kam už však po smrti manžela jela herečka sama.

Jelikož i její přítel přišel o ženu, společná bolest je sblížila a později se přeci jen v roce 1981 za svého španělského ctitele provdala. Manželství probíhalo na dálku kvůli hereččině kariéře, ale plánovali i společné bydlení ve Španělsku. Na to už bohužel nedošlo, jelikož zemřela v roce 1983, aniž by zažila s manželem společné bydlení. Bohužel se s ní nestačil ani rozloučit, než zemřela na infarkt. Podle Csfd poslední film, ve kterém hrála, byl vysílán právě roku 1983, takže herečka hrála vlastně až do své poslední chvíle…

Ve které roli máte herečku nejraději?

Zdroj: Kinotip2, Csfd