10 parádních filmů na Netflixu, o kterých možná nevíte

Foto: Nadějná mladá žena (Focus Features), Blok 99 (RLJ Entertainment), Dark Waters (Focus Features)

Filmy z produkce Netflixu možná nedosahují těch největších kvalit, přesto se v nabídce největšího streamovacího giganta nacházejí desítky titulů, které jste doposud možná přehlíželi. Vřele doporučujeme například devadesátkou klasiku Čas probuzení s Robertem De Nirem a Robinem Williamsem (kamera Miroslav Ondříček), jeden z nejlepších filmů roku 2019, o kterém jste možná ani neslyšeli, Dark Waters nebo originální sci-fi počiny Predestination a Synchronic.

Blok 99

Bývalý boxer se živí pašováním drog, ale jeden nepodařený obchod ho dostane za mříže. Nezbývá mu než sáhnout po násilí, aby ochránil svoji ženu a nenarozené dítě. Vince Vaughn v nečekané roli, ve které naprosto exceluje.

Čas probuzení

Foto: Columbia Pictures Corporation

Neurolog na svém katatonickém pacientovi testuje nový experimentální lék. Ten ho přivede zpět k životu a po 30 letech v komatu se musí vyrovnat se životem dospělého muže. Robert De Niro a Robin Williams v kultovním filmu z roku 1990.

Dark Waters

Jeho advokátní kancelář zastupuje chemické společnosti. On se ale rozhodne odhalit, jak nakládají s toxickým odpadem, i když tím ohrozí svoji kariéru. Podle skutečnosti. V jednom z nejlepších filmů roku 2019 hrají Mark Ruffalo a Anne Hathaway.

Král Staten Islandu

Od chvíle, kdy mu otec zemřel při hašení požáru, se tenhle mladý tatér jenom poflakuje. Všechno pak ještě zhorší jeho máma, která to začne táhnout s jiným hasičem. Judd Apatow obsadil do hlavní role Pete Davidsona.

Nadějná mladá žena

Její nejlepší kamarádka kdysi nepřežila brutální napadení. Ona se teď proto mstí systému, ve kterém si sexuální predátoři nemusí brát servítky a který je dokonce chrání. Oscar za nejlepší scénář a Carey Mulligan nominovaná na nejlepší herečku.

Predestination

Elitní agenti cestují v čase, aby zabránili různým zločinům. A jeden z nich teď musí překazit děsivý teroristický útok v New Yorku. Ethan Hawke v šokujícím sci-fi thrilleru podle povídky Všechny tvé stíny.

Promlčeno

Záhadný muž uzavře dohodu s rozhlasovou moderátorkou a v živém vysílání zveřejní nové informace o zločinu, který spáchal před dvaceti lety. Robert Sedláček obsadil do hlavní role tohoto thrilleru skvělého Karla Rodena.

Stůj při mně

Foto: Columbia Pictures Corporation

Čtyři kluci se vypraví do lesa najít tělo pohřešovaného mladíka, kde zažijí velké dobrodružství a přitom se leccos dozví hlavně sami o sobě. Nehororová adaptace Stephena Kinga z roku 1986.

Synchronic

Dva záchranáři narazí na několik obětí nové drogy se silnými účinky, které zemřely hodně zvláštní smrtí. Co se to tu sakra děje? Sci-fi, která pojala cestování časem velmi originálně. Hrají Anthony Mackie a Jamie Dornan.

V moci ďábla

Foto: Sony Pictures

Nevěřící právnička s překvapením zjišťuje, že začíná věřit svému klientovi – knězi obviněnému ze zabití z nedbalosti po zpackaném vymítání ďábla. Jennifer Carpenter v nedoceněném hororu Scotta Derricksona.