Banes Motor České Budějovice
24.11.2022, Michal Špírek

Jaroslav Modrý: Gazda je kreativní obránce, který umí nakládat s pukem

Jde se opět do boje. Motor čeká v následujících týdnech množství utkání a kouč Jaroslav Modrý věří, že se jeho svěřencům povede vybojovat body, které tým vyšvihnou na vyšší příčky tabulky. A jak hodnotí poslední změny v kádru?

Specifické období sezóny je za námi. Motor totiž odehrál v listopadu doposud jen čtyři utkání. V pátek ale skočí rovnýma nohama do smrště zápasů jdoucích po sobě v rychlém sledu. A ten první sehrají na ledě druhých Vítkovic. "Kluci se těší, chtějí hrát zápasy. Poslední zápas s Vítkovicemi jsme prohráli doma na nájezdy. Ale myslím si, že jsme v tom zápase byli velice aktivní a hráli dobrý hokej. Vyzkoušeli jsme si tak, co na ně platí. V úterý sehrály těžký zápas s Pardubicemi. Teď je na nás se připravit a udělat jim to v pátek ještě těžší," vyhlíží nejbližší duel hlavní trenér Jaroslav Modrý.

Ten si po posledním utkání postěžoval, že se mu nezdál přílišný respekt jeho svěřenců před pardubickými hráči. "Zdravé sebevědomí musí být. Jsou chvíle, kdy musíš být v zápase agresivní, zatáhnout soupeře do toho, aby byl na patách. Válcovat soupeře po dobu šedesáti minut ale nejde, musíš být chytrý, trpělivý, hrát dobře pozičně a kompaktně. Pro nás je v situaci, do které jsme se dostali, každý bod strašně důležitý. Je třeba hledat každý bod, abychom se proplétali do vyšších míst v tabulce, získali tak větší sebevědomí," zdůrazňuje českobudějovický kouč. "Extraliga je letos hodně vyrovnaná. Je třeba zvládnout šňůru utkání, pak se přesuneme v tabulce zase tam, kam si myslím, že patříme. Už se nám vrací další zranění hráči, myslím, že i to pomůže morálu týmu a jeho sebevědomí," sdělil Modrý.

Do zápasů za Motor již nebude naskakovat Patrik Marcel, který zamířil do Hradce Králové. "Marcel tady svou práci odvedl, za to mu chceme poděkovat. Respektuji, že dostal nabídku z Hradce Králové, kterou se rozhodl přijmout, to se nedá nic dělat," konstatoval Jaroslav Modrý. Naopak i pro další utkání zůstává v českobudějovickém kádru host z Jihlavy Tomáš Čachotský. "Zatím zůstává možnost ho využívat. Jednáme s jeho klubem, jak to bude pokračovat," prozradil trenér.

Poslední změnou v týmu je dočasná výměna obránce Ondřeje Kachyni do prvoligového Zlína za obránce Daniela Gazdu. Proč Jaroslav Modrý ukázal právě na Gazdu? "Je to kreativní obránce, který umí nakládat s pukem. Takový nám v sestavě při absenci Percyho schází."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....