Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Společnost HELUZ získala prestižní ocenění za přeshraniční spolupráci

PR článek

Prestižní ocenění Cross Border Award 2022 za spolupráci tří regionů obdržela v Jihočeském kraji cihlářská firma HELUZ z Dolního Bukovska. HELUZ je jedním z největších středoevropských výrobců kompletního zděného systému pro hrubé stavby.

Za spolupráci tří regionů – Dolního Bavorska, Horního Rakouska a jižních Čech je už od roku 2003 každoročně udělováno ocenění Cross Border Award, za kterým stojí Jihočeská hospodářská komora spolu s Průmyslovou obchodní komorou pro Dolní Bavorsko a Hospodářskou komorou Horní Rakousko. „Prestižním oceněním chceme vyzdvihnout firmy a instituce, které významným způsobem přispěly k rozvoji spolupráce těchto tří regionů,“ říká Miroslav Dvořák, předseda představenstva Jihočeské hospodářské komory.

Podle Dvořákových slov obchodní i přátelské vztahy mezi Bavorskem, Rakouskem a jižními Čechy v této oblasti sahají daleko do historie. „Vzájemná spolupráce nejen v byznysu, ale třeba i kultuře, výzkumu, předávání know-how či odvětví jazykových znalostí, je důležitou součástí našeho sousedství,“ doplňuje Miroslav Dvořák.

Letos byla na slavnostním galavečeru v Českém Krumlově oceněna Firma HELUZ. Ta je v cihlářském průmyslu jedním z největších středoevropských výrobců. Spolu s českým patří rakouský trh k jejím nejvýznamnějším. „V našem portfoliu máme desítky aktivních distributorů včetně těch klíčových. Díky vzájemné spolupráci úspěšně realizujeme dodávky stavebního systému HELUZ na rodinné domy a rozmanité stavební projekty,“ popisuje obchodní a marketingový ředitel firmy Petr Porubský. „Pro naše dlouholeté partnery zajišťujeme i výrobu na zakázku, vzděláváme místní stavební firmy a školy a aktivně se účastníme veletrhů s cílem co nejlépe reprezentovat cihelný stavební systém jako takový,“ uzavírá Porubský.

Značka HELUZ kromě tohoto ocenění drží několik dalších významných primátů. Jako vůbec první v Českých Budějovicích v areálu výstaviště postavila v roce 2012 jednovrstvým zděním z cihel pasivní dům bez jakékoliv další izolace. Na zdravém životním prostředí je hlavní výrobní program společnosti postavený už ze své podstaty. Cihly jsou vyrobeny z přírodních materiálů a řadí se k výrobkům, které životní prostředí zatěžují jen minimálně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Heluz, cross border award 2022, cihly, hrubé stavby, ocenění, Jihočeský kraj, Miroslav Dvořák, Bavorsko, Dolní Bukovsko, Jihočeská hospodářská komora, Rakousko, Hospodářská komora, Horní Rakousy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Společnost HELUZ získala prestižní ocenění za přeshraniční spolupráci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.