InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jakub Matušík táhl kohouty k další tříbodové výhře. Hattrick stihl proti Klatovům do půlky zápasu

Hokejisté Tábora porazili ve středu Klatovy 5:1. , Autor: Josef Janda

Hokejisté Tábora porazili ve středu Klatovy 5:1.     Autor: Josef Janda

TÁBOR - Středeční druholigové utkání hokejistů Tábora proti Klatovům mělo jasného hrdinu. Centr první táborské lajny Jakub Matušík pomohl vítězství 5:1 hattrickem a jednou nahrávkou. Díky tomuto příspěvku pobývá táborský útočník na nejvyšší příčce v kanadském bodování celé soutěže, kde o dva body unikl letňanskému Jiřímu Hozákovi, který vedl o bod. Do té doby lídr pouze mezi nahrávači Matušík si polepšil na 38 kanadských bodů v 19 zápasech a vévodí oběma statistikám. Jakub Matušík vstřelil obě branky Tábora v prvním dějství a hattrick stihl ještě do poloviny utkání. Nedlouho po něm nahrál Severovi na čtvrtou trefu utkání a Klatovští stihli přesilovkovým gólem pouze korigovat. Konečný výsledek vylepšil do přestávky na 5:1 ještě Filip Vlček. Ve třetí části už tisícovka fanoušků branku neviděla, přesto mohla nejnižší letošní návštěva po utkání nadšeně tleskat jak brankáři Gábovi, tak právě čtyřbodovému Matušíkovi, který se k osobní rozlučce s kotlem přidal taky. V příštím kole čeká třetí kohouty v sobotu výjezd na led pátého Ústí nad Labem.

 

HC Tábor – SHC Klatovy 5:1 (2:0, 3:1, 0:0), branky a nahrávky: 11. Matušík (Seidl, Černý), 16. Matušík (Šulek, Vala), 29. Matušík (Seidl, Vala), 31. Severa (Matušík, Hajič), 37. Vlček (Suchánek, Severa) – 35. Adamec (Kremláček, Sedlák), rozhodčí Šperl – Štěpánek, Maňák, vyloučení 3:3, využití 1:1, 1 032 diváků.

HC Tábor: Gába (Dvořák) – Černý, Suchánek, Kříž, Hajič, Vala, Hubata – Seidl, Matušík, Šulek – Vlček, Milfait, Severa – Endál, Dančišin, Bárta – Zayml, Zíb, Duda.

SHC Klatovy: K. Kolář (Mečl) – Houdek, Houfek, Pánek, Vajner, Kovářík, Kremláček, Walter – Beránek, Čech, Roubal, F. Kolář, Sedlák, Ženíšek, Prokop, Matoušek, Adamec, Kvasnička, Kosnar.

Střelec hattricku Jakub Matušík si po zápase pochvaloval spolupráci s kolegy z lajny. „Kluci dobře nahrávali a takový osobní výsledek je vždy práce celé lajny. První gól jsem dorážel do prázdné branky, na druhý mi nahrál Ondra Šulek, že jsem jel sám na bránu... Tady je vidět, že je to vždy práce celé lajny, což je podobná situace, jako když mám v zápase vyšší počet nahrávek. V lajně nám to teď prostě klape. Pak je jedno, kdo dává góly," řekl Matušík.

Táborský útočník už vyhlíží sobotní bitvu na ledě pátého Ústí nad Labem, které kohouti doma porazili 4:3 až díky brance v prodloužení. „Na zápas s týmem z horní sedmičky se vždycky těšíme. Je to pro nás výzva a ukáže se, kdo na to má. Pokud nás tam fanoušci vyrazí podpořit, tak je čeká asi napínavý souboj," dodal Jakub Matušík.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Jirka 

    Reagovat

     

    Hrozný zápas

    Vloženo 24.11.2022 13:51:28

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace