Tipy na víkend v Praze: cestujte na Festivalu Kolem světa nebo nakupujte na MINT Marketu a adventních trzích

25. listopad 2022

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

MINT Market

  • pátek 25. a sobota 26. listopadu, Praha 7

Halu č. 13 v Pražské tržnici zaplní tvůrci a designéři z celé České republiky, Slovenska i Ukrajiny. Více než 90 stánků nabídne pestrou škálu výrobků od módy přes šperky, doplňky až po hračky, porcelán nebo delikatesy. K dispozici bude dětský koutek a můžete se také zúčastnit některého z workshopů.

Festival Kolem světa

  • sobota 26. a neděle 27. listopadu, Praha 9

Čtěte také

Více než 70 cestovatelů, dobrodruhů, fotografů a filmařů se sejde v Clarion Congress Hotelu ve Vysočanech. Během přednášek a promítání se přenesete na různá místa po celém světě, poznáte Kolumbii, Island, Španělsko, Pamír, národní parky USA, Kyrgyzstán a mnoho dalších lokalit. Chybět nebudou ani výrobky a pochutiny z různých destinací.

HumbookFest

  • sobota 26. listopadu, Praha 9

Milujete knihy a čtete hlavně kousky young adult žánru? Přijďte se osobně setkat se světovými i českými autory, s redaktory, překladateli a bloggery a užít si zábavu během workshopů a bohatého doprovodného programu. V O2 universum se koná už sedmý ročník HumbookFestu, festivalu knih, co hýbou vaším světem.

Adventní trhy v Praze

Čtěte také

Chcete si užít předvánoční atmosféru do sytosti? Vypravte se na procházku rozsvícenou Prahou, kochejte se ozdobenými vánočními stromy a zahřejte se svařákem, punčem nebo medovinou. A k tomu všemu patří samozřejmě adventní trhy, startují už tento víkend na mnoha místech metropole, podívejte se na náš výběr.

Vánoční Střecha Radost

  • pátek 25. listopadu až čtvrtek 22. prosince, Praha 3

Adventní dny můžete strávit také na Žižkově, na Střeše Radost doplní slavnostní atmosféru i výhled na celou Prahu. O víkendech tu mají otevřeno od 13 hodin, od středy do pátku pak od 16 hodin. Čeká vás pestrý program, vyhřívaný stan a ve stokorunovém vstupném je zahrnut svařák nebo horký mošt.

Světla vyprávějí

  • do 31. prosince, Praha 4

Žluté lázně rozzářila světelná expozice, ve které vás okouzlí sváteční výzdoba a svítící dekorace. Světelná zahrada na břehu Vltavy se otevírá vždy v 16 hodin a je přístupná do 20. hodiny. 

Noční provázení skleníkem Fata Morgana

  • do soboty 28. ledna 2023, Praha 7

Zaposlouchejte se do zvuků džungle, která nikdy nespí, a zažijte tropický skleník Fata Morgana jinak. Botanická zahrada láká na dobrodružnou cestu kolem světa tropických rostlin, ryb a žab. Prohlídky se konají vždy v pátek a v sobotu po setmění. Některé druhy rostlin rozkvétají právě za tmy a omamně voní, skleníkem se nese koncertování tropických žabek.

Miro Žbirka: Roky a dni v Národním muzeu

  • čtvrtek 20. října až 31. prosince, Praha 1

Čtěte také

Výstava o legendě české a slovenské pop music představí zpěvákův život a tvorbu ne v suchých datech, ale v příbězích. Uvidíte první kytaru Mekyho Žbirky, magnetofon Sonet Duo, na kterém si pouštěl a nahrával The Beatles, nebo jeho brýle, bundu a významná ocenění. Desítky sluchátek vám zajistí také hudební kulisu. Na přípravě výstavy se podílela zpěvákova manželka Kateřina.

Další víkendové akce:

Bardzo fajný festival v Biu Oko, K-Day: K-Pop & Korean culture day 2022, Krampus show na Výstavišti, Zabijačka v Gabriel Loci, Charity Advent Market 2022, Kreativní jarmark a Šetrné Vánoce Toulcův dvůr

autor:
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.