10 skvělých novinek na víkend (nejen) na Netflixu a HBO Max

Foto: Nechutně bohatá: Ghislaine Maxwell (Netflix), Černý telefon (Universal Pictures), Wednesday (Netflix)

Netflix v týdnu uvedl očekávaný seriál Tima Burtona Wednesday, ve kterém se představila kompletní rodinka Addamsových, na oblíbenou platformu zavítal také oscarový snímek z roku 2020 Nadějná mladá žena, dokumenty Nechutně bohatá: Ghislaine Maxwell nebo Příběhy vesmíru s Morganem Freemanem. HBO Max vsadilo na osvědčené klasiky Čas zabíjet a Emmu, premiéru měl i ceněný snímek Nejhorší člověk na světě. Na Disney+ se vrátil původní Avatar Jamese Camerona, premiérou týdne této služby je ovšem vánoční speciál Strážců Galaxie.

Avatar

Avatar nás zavede do úžasného světa Pandory, kde se muž vydává za velkolepým dobrodružstvím a nakonec bojuje za záchranu lidí, které miluje, i místa, které nyní nazývá domovem. Film Jamese Camerona znovu na streamu, těsně před uvedením dvojky v kinech. (Disney+)

Čas zabíjet

Foto: Warner Bros.

Drama bouřlivého soudního procesu, natočené podle bestselleru Johna Grishama. Ve víru povstání aktivistů, teroru Ku-klux-klanu, mediálního šílenství a brutálních výtržností se nezkušený právník pouští do strhující bitvy za spravedlnost. (HBO Max)

Černý telefon

Finney Shaw je normální třináctiletý kluk, kterému změní život sadistický vrah, jenž ho unese a uvězní ve zvukotěsném sklepě, kde nemá smysl volat o pomoc. Jenže pak zazvoní na zdi visící odpojený telefon a na Finneyho začnou ze sluchátka mluvit předchozí únoscovy oběti. (O2TV, iTunes)

Emma

Komedie o namlouvání a všech komických situacích, které při něm mohou nastat. Gwyneth Paltrow jako dívka, která věděla, jak by se měl točit svět. Britský film podle stejnojmenného románu Jane Austenové, oceněný Oscarem. (HBO Max)

Nadějná mladá žena

Její nejlepší kamarádka kdysi nepřežila brutální napadení. Ona se teď proto mstí systému, ve kterém si sexuální predátoři nemusí brát servítky a který je dokonce chrání. Skvělá Carey Mulligan získala nominaci na Oscara za hlavní roli, film vyhrál v kategorii nejlepší původní scénář. (Netflix)

Nechutně bohatá: Ghislaine Maxwell

Prominentka Ghislaine Maxwell u soudu čelila obvinění, že sexuálnímu predátorovi Jeffreymu Epsteinovi dohazovala nezletilé dívky. Dokument, kde zazní i výpovědi obětí. Dokument od tvůrců Nechutně bohatý: Moc a zvrhlost Jeffreyho Epsteina. (Netflix)

Nejhorší člověk na světě

Brzy třicetiletá Julie stále hledá své místo ve světě a experimentuje, zatímco její starší přítel Aksel by se rád usadil a začal novou životní etapu. Věci se zkomplikují, když zvídavá Julie pronikne na večírek, na kterém potká mladého a okouzlujícího Eivinda… (HBO Max)

Příběhy vesmíru – 1. řada

Strhující dokumentární seriál o pozoruhodném příběhu našeho vesmíru, který vznikl před miliardami let a je pevně provázaný s existencí života na planetě Zemi. Šestidílnou minisérií provází Morgan Freeman. (Netflix)

Strážci Galaxie: Vánoční speciál

Nejkrásnější období roku se rychle blíží a Marvel je tu, aby nám předčasně pozvedl sváteční náladu společně s oblíbenou skupinou vesmírných přátel z MCU. K tradičnímu hereckému obsazení se tentokrát připojí i Kevin Bacon, který návštěvu Strážců Galaxie rozhodně neočekává. (Disney+)

Wednesday – 1. řada

Chytrá, sarkastická a tak trochu bezcitná? Wednesday Addamsová vyšetřuje sérii vražd a tu a tam se na Akademii Nevermore s někým spřátelí. Udělá si ale i pár nepřátel. Návrat Addamsovy rodiny na televizní obrazovky pod taktovkou kultovního režiséra Tima Burtona. (Netflix)

Pokračuj na víkendové tipy z minulého týdne