Zde může být vaše reklama.

Kooperativa NBL BK REDSTONE s děčínskými Válečníky o druhé vítězství

BK REDSTONE s děčínskými Válečníky o druhé vítězství

foto: Petr Pelíšek

25. 11. 2022 - 10:23

Do středy vedoucí celek Kooperativa NBL z Děčína bude soupeřem BK REDSTONE Olomoucko v utkání desátého kola soutěže. V Čajkaréně je úvodní rozskok na programu v sobotu 26. listopadu v 18 hodin. Válečníci měli úžasný začátek sezony, když vyhráli úvodní tři duely a porazili i mistra z Nymburka. V posledních dvou kolech prohráli těsně s Brnem a naposledy v předehrávce 14. kola základní části nestačili v odvetě na Nymburk a přenechali soupeři první místo v tabulce.

„Čeká nás hodně těžký soupeř, který ukazuje svoji kvalitu od začátku sezony. Má šikovné a bodově produktivní hráče, kteří se opakovaně bodově prosazují. Hned čtyři patří mezi dvouciferné střelce z pohledu nastřílených bodů. Walton je nejlepší rozehrávač soutěže z pohledu rozdaných asistencí. Bude hodně záležet na naší obraně. Uspět můžeme, pokud budeme celý zápas na vlastní polovině maximálně koncentrovaní,“ uvědomuje si trenér BK REDSTONE Tihomir Bujan.

Severočeský tým se opírá o výborné výkony kvarteta hráčů. Oporami jsou především Tomáš Pomikálek, Matěj Svoboda, Anthony Walton a Ty Nichols. Právě sedmý nejlepší střelec soutěže v posledním kole svému týmu kvůli zdravotním problémům chyběl.

„Ty Nicholse, který nastoupil už se sebezapřením proti Brnu, jsme šetřili. Věřím, že s Olomouckem už chybět nebude. Ale Matěj Svoboda si v zápase proti Nymburku poranil koleno a odstoupil během utkání. Uvidíme, v jakém bude stavu a zda se do dalšího utkání zapojí,“ naznačil potíže v sestavě děčínský kouč Tomáš Grepl.

Další články