Policisté v Liberci spěchali k případu, srazili se spolu i s autobusem

  21:16
Hned dva policejní vozy se cestou k případu střetly v Liberci s protijedoucím autobusem a nemohly pokračovat v jízdě. Při nehodě se nikdo nezranil. Srážka zablokovala centrum města, které bylo už tak ucpané kvůli lidem vracejícím se z rozsvícení vánočního stromu.

Policejní vozy se při cestě k případu střetly s autobusem. | foto: Tibor Batthyány

Policejní vozy se střetly s autobusem, ve kterém kromě řidiče nikdo necestoval, před půl sedmou večer v Palachově ulici. Policisté jeli ve směru od Šaldova náměstí, autobus směřoval opačným směrem.

„Kolegové jeli k zákroku oznámenému na linku 158. Měli zapnuté výstražné zvukové a světelné znamení. Dopravní situace ale byla tak komplikovaná, že došlo ke střetu našich dvou služebních vozidel s autobusem,“ přiblížil policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Podle něj se při nehodě nikdo nezranil. „Je tam pouze hmotná škoda. Alkohol byl dechovými zkouškami na místě vyloučen,“ dodal Robovský.

Podle jednoho ze svědků mohla být na vině vysoká rychlost policejních vozů. „Letěli ve třech autech na majákách úplně nesmyslně rychle proti stojící koloně, která na to nemohla stihnout reagovat, a nedobrzdili to,“ napsal na Facebook Jiří Vích. „Jestli nebyli připoutaní, tak to mohla být docela šlupka,“ dodal.

Okolnostmi se i nadále zabývají dopravní policisté, kteří na místo následně dorazili.

Nehoda se stala v čase, kdy se tisíce lidí vracely ze slavnostního rozsvícení vánočního stromu před libereckou radnicí. Střet uzavřel důležitou ulici a ještě víc zkomplikoval dopravu přes město.

Policisté bourali v Palachově ulici.

Policisté bourali v Palachově ulici.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Autor: