Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ani v neděli nedal norský sdruženář Riiber šanci svým soupeřům a v Ruce znovu vítězí

Nedělní závod sdruženářů ve finské Ruce měl znovu jednoho krále. Nor Jarl Magnus Riiber po nejrychlejším čase na trati deset kilometrů potvrdil svoji formu i na můstku a připsal si své 51. vítězství Světového poháru. Ze čtveřice Lukáš Daněk, Jan Vytrval, Ondřej Pažout dosáhl na nejlepší české umístění sezony 22. místem Tomáš Portyk.

Je nám líto, video expirovalo.
Riiber kraloval i v Ruce

V závodu v neobvyklém formátu, kdy sdruženáři nejdříve běží na lyžích, těžil Portyk z vydařeného výkonu na můstku. V desetikilometrovém běhu s hromadným startem byl šestadvacetiletý reprezentant až dvaačtyřicátý, ale díky 129,5 m dlouhému skoku se v druhé části posunul o dvacet míst.

Zbývajícím třem Čechům se nedařilo: Jan Vytrval a Ondřej Pažout se seřadili na 41. a 42. pozici a Lukáš Daněk obsadil předposlední, 49. příčku.

Pětadvacetiletý král minulých čtyř sezon Riiber vyhrál už běžeckou část a 51. vítězství v kariéře si zajistil skokem dlouhým 145 metrů. Díky druhému místu vystoupal poprvé na stupně vítězů v SP dvacetiletý Francouz Matteo Baud, třetí byl Japonec Rjota Jamamoto. Vedení v seriálu uhájil pátým místem Němec Julian Schmidt.

Světový pohár v severské kombinaci bude pokračovat příští víkend v Lillehammeru, kde budou poprvé v sezoně závodit ženy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články