Británie zvažuje zrušení omezení na tekutiny v kabinových zavazadlech. Konečně.

  • 27.11.2022 17:00

Britská vláda zavažuje v souvislosti s 3D technikou scanování kabinových zavazadel zprostit cestující nepohodlí spojeného s převozem kapalin a nutností vyjímat počítače či jiná elektronická zařízení z kabinových zavazadel.

Na Heathrow se 3D technika zkouší již od roku 2017 a tato technologie je již implementována na řadě dalších britských letišť. Zkoušky prokázaly, že 3D scanování umožňuje daleko hlubší kontrolu obsahu zavazadel. Termín na vybavení britských letišť 3D technikou byl stanoven do 1. prosince 2022, ale kvůli pandemii nebyl splněn.

Masivní investice do 3D techniky ohlásili počátkem tohoto roku také v USA.

Britské úřady očekávají, ze zjednodušení pravidel umožní zkrátit čas potřebný na odbavení. Stávající pravidla upravující podmínky přepravy kapalin v kabinových zavazadlech byla zavedena před 16 lety a řada odborníků, manažerů leteckých společností a letišť je přesvědčena, že jsou dávno přežitá. (Foto: Daily Express, CLF, Gatwick Airport)


Fotografie k článku



Komentáře



Petr - nepřihlášený host (...11.119...)
28.11.2022 16:33
"Zrušit omezení" nebo "nenutit vyndavat při kontrole"?

Titulek neodpovídá obsahu. V textu se mluví o tom, že by cestující při kontrole nemuseli předkládat lahvičky zvlášť (což známe z Amsterdamu už před-pandemického). Žádné zrušení omezení objemu se nikde nezmiňuje - tedy kromě titulku.

Celkem 1 záznam

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace