Zde může být vaše reklama.

MOL liga Házenkářky DHK Zora potrápily Slavii

Házenkářky DHK Zora potrápily Slavii

foto: Petr Pelíšek

27. 11. 2022 - 19:17

V 9. kole MOL Ligy hrály házenkářky DHK Zora Olomouc doma proti pražské Slavii. Hanačky soupeře z čela tabulky potrápily, nakonec prohrály o dvě branky, především proto, že v úvodu zápasu nechaly hosty odskočit na pětibrankový rozdíl a pak celý zápas musely dohánět.

Pražanky měly po deseti minutách měly pětibrankový náskok 6:1. Hanačky se pak ale přiblížily čtyřmi brankami v řadě. A to Smějová ještě neproměnila sedmičku. Vyrovnání tak přišlo později z jiné sedmičky, tu proměnila Kuxová ve 21. minutě. Zora ale vedení nezískala a v poločase prohrávala 12:13. Vstup do druhé půle se jí taky nepovedl, soupeřkám znovu dovolila uniknout a sama pak skórovala poprvé až ve 38. minutě. Slavia si udržovala velký náskok, ve 47. až 52. minutě ale přišla další skvělá olomoucká pasáž a bylo znovu srovnáno. Poslední desetiminutovka tak slibovala velké drama. Tři a půl minuty před koncem se prosadila křídelnice Nikola Švihnosová na 24:22 a nakonec to byl vítězný gól, protože domácí hráčky se prosadily už jen jednou. Na konečných 25:23 pro Pražanky upravila sedmičkou po čase Martina Weisenbilderová.

„Bohužel to štěstíčko se nám na domácí půdě nějak odvrací, druhý domácí zápas, další těsná prohra. Vždycky nám trochu utekly začátky poločasů, jak prvního, tak druhého. Stojí nás to hodně sil na vyrovnání a ty nám potom chybí v závěru. Hodně technických chyb z naší strany, to jsem určitě nebyl spokojen. Bojovnost, u té není co vyčítat. V závěru se zase něco neproměnilo, ale úhly to byly dobré, to holkám nevyčítám. Možná nám chybělo trochu štěstí,“ řekl Libor Malínek, trenér DHK Zora Olomouc.

DHK Zora Olomouc – DHC Slavia Praha 23:25 (12:13)

Nejvíce branek: Kuxová 6, Fryčáková 4, Závišková 4 – Weisenbilderová 4, Holečková 3, Franková 3, Vostárková 3, Míšová 3, Vavroušková 3, Jestříbková 3. Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Sedmimetrové hody: 3/2 – 2/2. Vyloučení: 2:2.

Další články