LIVE: Bonobo pořád sází na perfektní pódiovou show

Vydáno 27.11.2022 | autor: Kateřina Nováková

Do Prahy se vrátil po čtyřech letech britský producent Bonobo žijící v Los Angeles. V pražském prostoru Forum Karlín představil svoji poslední desku Fragments. Fragmenty jsou připomínkou toho, že našim deziluzím a trápením se vždy dá lépe čelit za pomocí kreativity a naděje, která se může dostavit, když to nejméně čekáme. Na jeho vystoupení se jen těžko hledaly chyby.

LIVE: Bonobo pořád sází na perfektní pódiovou show LIVE: Bonobo pořád sází na perfektní pódiovou show

Bonobo
Praha, Forum Karlín
26. 11. 2022

Sedmé album Fragments vydané v lednu 2022 představil Bonobo v květnu na své rodné scéně v Londýně, konkrétně v prestižní Royal Albert Hall. A to hned pět večerů po sobě. Kapacita haly je pět tisíc osob, jednoduchou násobilkou zjistíte, že překonal těmito koncerty i kapacitu tamní O2 areny. Rozsáhlé evropské turné, které finišuje před Vánoci v Estonsku, představilo novou desku naživo i Praze. Předskokanem Bonobo byl kolega ze stáje Ninja Tune, který si říká Poté.

Bonobo ve Foru Karlín představil své nejemocionálnější album Fragments

Nová deska sklidila hodně pozitivních recenzí, které chválí Simona Greena za příjemný a aktuální sound, druhým dechem ale dodávají, že se z jeho tvorby nějak vytratila originalita. Tam, kde skóruje Jamie xx, tam chybí Greenovi autentičnost a vynalézavost. Deska Fragments je neškodná a citlivá zároveň, k dobrodružství má ale daleko.

Bonobo opanoval hlavní stage s úderem 21:15 přesně tak, jak bylo deklarováno na programu. Živé performance lze vyčítat jen málo. Perfektně sladěná show, která má pro každou píseň unikátní projekce promítané na obří ledce a perfektně provedený světelný park, který atmosféru koncertu bravurně dotváří. Bonobo s sebou přivezl dva plné kamiony techniky a na pódiu to je rozhodně znát.

Ženský vokál nahraných skladeb naživo představuje zpěvačka Nicole Miglis. Devízou Bonoba byly vždy živé show. Dokáže vytvořit komorní klubovou atmosféru v malém prostoru i roztančenou rave party pro dav, jak to ukázal i na letošním festivalu Glastonbury. Jásot provázel jeho set po celou dobu a i tak, jak si to Green naplánoval. Asi hlavní vrchol setu v podobě songu Otomo přišel ještě před připravenými přídavky.

Bonobo sází na živé pojetí svých skladeb, které má doladěné k dokonalosti. Nutno dodat, že mu k tomu pomáhá skupina velmi talentovaných hudebníků, kteří dokáží vytvořit naprosto unikátní podívanou.

Text: Kateřina Nováková, foto: David Webr
Témata: Bonobo, Fragments, Poté, Praha, Forum Karlín

4,00

čtenáři

hlasuj

Mohlo by Vás zajímat

zavřít