Recept na cheesecake s mascarpone
S blížícím se jarním obdobím jsme se rozhodli připravit pro vás recept na cheesecake s mascarpone, který je podle nás ideálním osvěžujícím dezertem, na němž si zaručeně pochutnají jak malí, tak i velcí. Nadýchaná dobrota, která může mít mnoho podob, si okamžitě získá i vaše srdce. Cheesecake lze připravit jak v pečené, tak i nepečené podobě a jeho základem může být smetanový či krémový sýr nebo tvaroh – v takovém případě se ale nejedná o pravý cheesecake. My si dnes společně připravíme ten nejlepší cheesecake s mascarpone.
Co je to cheesecake
Cheesecake je dezert tvořený sušenkovým korpusem a vrstvou sýrového krému, pro který je tato dobrota typická a proslulá. Tradičně se tento dort připravuje buď z mascarpone, ricotty či jakéhokoli krémového sýra. Může mít i třetí vrstvu, která je nejčastěji ovocná, čokoládová nebo karamelová – zde záleží na vašich chutích.
Recept na cheesecake s mascarpone
Pro přípravu tohoto svěžího dezertu, po kterém se u vás doma jen zapráší, budete potřebovat:
Ingredience
- 170 g máslových sušenek
- 70 g másla
- 500 g mascarpone
- 3 vejce
- 100 g moučkového cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
Nyní se již podívejme na samotný postup přípravy cheesecake. Nečekejte nic složitého, příprava tohoto dezertu není těžká a hravě si s ní poradí i kuchařský začátečník:
Postup
- Sušenky rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem.
- Vzniklou sušenkovou směs vložte na dno kulaté formy, kterou je dobré vyložit pečicím papírem a dlaněmi těsto přitlačte. Doporučujeme na kraji těsto trochu zvednou do boků formy.
- Korpus pečte v předehřáté troubě na 180°C cca 10 minut.
- Ručně smíchejte mascarpone s cukrem a poté přidejte jedno vejce. Podle potřeby dochuťte citronovou šťávou.
- Až korpus vychladne, můžete na něho nalít vzniklý krém.
- Poté pečte v troubě vyhřáté na 160°C cca hodinu.
- Po upečení nechte cheesecake s mascarpone vychladnout a to nejlépe přes noc.