Recept na cheesecake s mascarpone

S blížícím se jarním obdobím jsme se rozhodli připravit pro vás recept na cheesecake s mascarpone, který je podle nás ideálním osvěžujícím dezertem, na němž si zaručeně pochutnají jak malí, tak i velcí. Nadýchaná dobrota, která může mít mnoho podob, si okamžitě získá i vaše srdce. Cheesecake lze připravit jak v pečené, tak i nepečené podobě a jeho základem může být smetanový či krémový sýr nebo tvaroh – v takovém případě se ale nejedná o pravý cheesecake. My si dnes společně připravíme ten nejlepší cheesecake s mascarpone.

Co je to cheesecake

Cheesecake je dezert tvořený sušenkovým korpusem a vrstvou sýrového krému, pro který je tato dobrota typická a proslulá. Tradičně se tento dort připravuje buď z mascarpone, ricotty či jakéhokoli krémového sýra. Může mít i třetí vrstvu, která je nejčastěji ovocná, čokoládová nebo karamelová – zde záleží na vašich chutích.

Recept na cheesecake s mascarpone

Pro přípravu tohoto svěžího dezertu, po kterém se u vás doma jen zapráší, budete potřebovat:

Ingredience

  • 170 g máslových sušenek
  • 70 g másla
  • 500 g mascarpone
  • 3 vejce
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy

Nyní se již podívejme na samotný postup přípravy cheesecake. Nečekejte nic složitého, příprava tohoto dezertu není těžká a hravě si s ní poradí i kuchařský začátečník:

Postup

  1. Sušenky rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem.
  2. Vzniklou sušenkovou směs vložte na dno kulaté formy, kterou je dobré vyložit pečicím papírem a dlaněmi těsto přitlačte. Doporučujeme na kraji těsto trochu zvednou do boků formy.
  3. Korpus pečte v předehřáté troubě na 180°C cca 10 minut.
  4. Ručně smíchejte mascarpone s cukrem a poté přidejte jedno vejce. Podle potřeby dochuťte citronovou šťávou.
  5. Až korpus vychladne, můžete na něho nalít vzniklý krém.
  6. Poté pečte v troubě vyhřáté na 160°C cca hodinu.
  7. Po upečení nechte cheesecake s mascarpone vychladnout a to nejlépe přes noc.