Nelamte si hlavu nad vráskami. Máme řešení

Přemýšleli jste už někdy nad tím, proč se u někoho objevují první vrásky už po dvacítce a jiný člověk má hladký obličej i před čtyřicítkou? Jasně, vliv má na to i genetika a nikdo z nás nebude navěky mladý. Ale rozhoduje i to, jak o sebe pečujeme, co jíme, jaký máme životní styl. V posledních letech se stoupající životní úrovní se lidé stále více zajímají také o výživové doplňky.

Co třeba takový kolagen na vrásky – funguje to? Nejlepší je hledat odpovědi přímo u odborníků. Možná ani vy jste netušili, že kolagen je vlastně tělu přirozená bílkovina, kterou si tvoří samo. Úkolem kolagenu v nejrůznějších tkáních těla je zajišťovat jejich pružnost a pevnost, působí jako lepidlo pro buňky v těle. „Správné množství kolagenu má vliv na kvalitu kostí a chrupavek, ovlivňuje i kvalitu vlasů, nehtů, zubů a ovlivňuje i kvalitu pokožky, která je díky kolagenu a elastinu, zejména v mládí, pevná, pružná a zvlhčená,“ vyjádřila se v jednom ze svých autorských materiálů v odborném časopise Medicus news doktorka Ingrid Tumová z Katedry farmakologie a toxikologie Farmaceutické fakulty UK v Bratislavě.

Bohužel však tělo produkuje dostatek kolagenu jen do určitého věku. „Stárnutí organismu začíná už od 25. roku života a s ním klesá i schopnost tvorby kolagenu,“ potvrzuje dermatoložka Jana Molčanová z kliniky Medoderm.

Důležitost kolagenu pro člověka tedy nelze popřít. Ale co ty doplňky, kterých je plný internet? Je to vlastně zpracovaný živočišný kolagen, který se štěpí na malé peptidy. Výrobci slibují, že bude působit v kůži a zamezí tvorbě vrásek, posílí chrupavky a pohybový aparát a pomůže také zvýšit kvalitu vlasů. Dá se tomu věřit?

Faktem je, že i odborníci vyzdvihují účinek kolagenových doplňků, pravda – musí být kvalitní. „Ve středním věku jsou tyto výživové doplňky nepostradatelnou zbraní v prevenci stárnutí kůže, nehtů, kloubů a šlach. Zejména po 40. roce života je vhodné užívání doplňků stravy s obsahem kolagenových peptidů,“ dodává dermatoložka Jana Molčanová.

Za kvalitní kolagen lze považovat takový, který je bioaktivní. Znamená to, že po štěpení surového kolagenu z dobytka nebo ryb si kolagenové peptidy zachovávají specifickou strukturu helisy. Vstřebávání kolagenu totiž funguje tak, že tělo musí kolagenové peptidy rozpoznat, jinak by se bez užitku vyloučily.

Například český produkt Inca Collagen se zpracovává šetrnou enzymatickou hydrolýzou. Navíc je to kolagen z mořských ryb, kde oproti kolagenům z dobytka není nutná tepelná úprava kvůli bezpečnosti.

Inca Collagen

Takto za studena z mořského kolagenu vznikají bioaktivní peptidy, které lidské tělo dokáže zpracovat. Navíc je Inca Collagen 100% čistý, což má také významný vliv. Aroma, příchutě či konzervanty by jen snižovaly jeho účinek. Proto firma nedochucuje tento mořský kolagen a jelikož je mikronizovaný do formy jemného prášku, nepotřebuje ani konzervanty. Připravuje se až těsně před užitím, nasypete si jej do sklenice, zalijete vodou nebo džusem a vypijete.

Inca Collagen působí na pleť tak, že:

● udržuje zdravou strukturu pokožky, její elasticitu, hydrataci a jednotný tón,

● díky tomu zamezuje tvorbě vrásek, eliminuje jemné vrásky,

● podporuje hojení pokožky, může pomoci při hojení akné, rosacey či jiných diagnóz,

● pomáhá jako prevence pigmentových skvrn,

● podporuje obranyschopnost pokožky.

Jeho účinky si již za sedm let existence značky ověřilo již více než 200 tisíc zákazníků. „Mně moc pomohl Inca Collagen s pletí. Mám méně vrásek a kolena, která občas bolela, už vůbec nebolí,“ zhodnotila zákaznice Darina Šprláková.

„Odkdy používám Inca Collagen, je moje pleť mnohem krásnější a jemnější,“ říká uživatelka Ivana Ratvajová.

Samozřejmě, žádné doplňky stravy vás nepostaví na nohy, když budete žít nezdravě. Přidejte do svého jídelníčku zeleninu a ovoce, dodržujte správný pitný režim a zapomeňte na kouření a časté pití alkoholu. K tomu přidejte každý den dostatek pohybu a s pomocí Inca Collagen si udržíte mladistvou pleť déle, než to příroda plánovala.

Komentáře

Holkometr

Jak to vidí ostatní?
20861
12484