BK MLADA BOLESLAV
28. 11. 2022 | Jitka Čechová

Přidají Bruslaři na ledě Hradce Králové třetí vítězství v řadě?

M l. B o l. – Hokejisté BK Mladá Boleslav za sebou mají dva povedené obraty nepříznivých skóre, nejprve v Brně a poté doma s Litvínovem. Nyní je čeká vložené úterní utkání, 29. listopadu vyjedou do Hradce Králové. Duel na tamějším ledě startuje v 18 hodin. Pojeďte je podpořit a pomoct jim navléknout na šňůrku třetí vítězný korálek.

Hradec se trápí, na kontě má už tři prohry v řadě

Na loňské play off Hradec Králové nepochybně nevzpomíná v nejlepším a to právě kvůli Bruslařům. Východočeši vloni základní část zvládli na výbornou, se čtyřbodovým náskokem na Třinec ji opanovali. Ovšem ve zmiňované nadstavbě přišlo velké vystřízlivění. Po vítězství 2:1 v úvodním duelu totiž následovaly čtyři výhry Mladé Boleslavi a Středočeši tak výrazně favorizovaný Mountfield vyřadili.

Aktuální umístění je horší, Hradec Králově je v průběžné tabulce devátý, se čtyřbodovou ztrátou na šestou Boleslav. Týmu se daří především doma, kde z celkových devíti kol odvezly všechny body pouze Karlovy Vary, Olomouc a Plzeň. Mužstvu se daří v Lize mistrů. Před týdnem zvládlo odvetu se švédským Färjestadem a postoupilo do čtvrtfinále. Před tím ustálo základní skupinu s Göteborgem, Grenoblem a Berlínem. V extralize má ale Hradec momentálně na kontě už tři prohry v řadě, naposledy nelichotivě padl s Olomoucí (0:5). "Šancí máme poměrně hodně, bohužel se trápíme v koncovce a nedokážeme je proměnit," říká pro klubový web obránce Patrik Marcel. "Trenéři to staví na rychlém a útočném hokeji. Jak jsem již říkal, trápíme se sice v koncovce, ale věřím, že to doma zlomíme," vyhlíží právě duel s Boleslaví.

Bodově se v týmu nejvíce daří Jakubu Lvovi, který ve dvaceti zápasech posbíral devatenáct bodů (6+13). V zádech má Christopha Lalancetteho (7+8) a nejlepšího střelce Aleše Jergla (8+5). Mezi třemi tyčemi odchytali podobný počet minut Henri Kiviaho a boleslavský odchovanec Jan Růžička, který se do Hradce přesunul po konci loňského ročníku. Prvně jmenovaný vytáhl úspěšnost zákroků nad dvaadevadesát procent, jeho parťák je ale pod hodnotou 88.

Bruslaři se zlepšují, naposledy odehráli skvělé utkání s Litvínovem

První, i když trochu menší, vzepjetí Bruslaři zažili už v pátek v Brně, kdy otáčeli z 0:1 až na vítězných 3:1. Ještě lepší "husarský kousek" se jim povedl v neděli s Litvínovem, kdy se téměř po měsíci představili opět před svým vlastním publikem, a kdy ze stavu 0:3 otáčeli až na konečných 6:4. Zatímco notně rozezlení Severočeši rychle mizeli do kabin, mladoboleslavští hráči doslova zářili štěstím. Po nepříliš povedeném měsíci si konečně trochu spravují chuť. "Musím vyzdvihnout celé mužstvo, že bylo schopné až do poslední minuty hrát a chtělo zápas otočit. Obrovská síla, musím všem do šatny pogratulovat," nechal se na tiskové konferenci slyšet jeden z trenérů Bruslařů, Petr Haken. "I když první třetina byla katastrofální, zápas stál za to. Myslím si, že jsme ukázali sílu týmu a tlačili jsme se za vyrovnáním," doplnil jej dvougólový střelec, obránce Pavel Pýcha.

Sestavy z posledního utkání

Mountfield HK: Růžička – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Pilař, F. Pavlík, Marcel – Kevin Klíma, Lalancette, Jergl – Zachar, Lev, Doležal – Okuliar, Cingel, Kelly Klíma – R. Pavlík, Štohanzl, Pajer

BK Mladá Boleslav: Krošelj (41. Novotný) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Jeřábek, Stříteský, Štich – Lantoši, Najman (A), Åberg – Kantner, Závora, Kousal – Beránek, Fořt, Stránský (C) – Kotala, Bičevskis, Šťastný

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.