Líbí se Vám naše práce? Chcete nás podpořit? Chcete s námi soutěžit o hry? Podpořte nás na Hero Hero a získejte exkluzivní obsah!
Rear view of a puzzled businessman in front of a blackboard finding a solution to escape from labyrinth. Breaking the rules, as a red line pierce the maze walls.

Dej deskovku pod stromeček: Tipy na hry pro děti do 3 let

Co byste neměli minout za hry, pokud hledáte nějaký dárek na Vánoce?

Spáči (Granna) – recenze, pro 2-5 hráče, od 3 let, KOUPIT

Úkolem celé malé krabičky s titulem Spáči je pomoci dětem s usínáním. Když jdou spát zvířátka, mohou jít i děti. A i tady, stejně jako dosud, Spáči září. Máme pro ně jen slova chvály a jako úvodní vybavení pro mrňousy jako součást večerní rutiny jsou úplně skvělí.

Rhino Hero Junior (HABA) – recenze, pro 1-4 hráče, od 2 let, KOUPIT

Rhino Hero Junior je super zpráva pro rodiče, kteří si mysleli, že jejich děti ještě hrát hry nemohou. Ale už ve dvou letech je možné postupně mrňousky seznamovat se zábavou ze společného snažení, protože všechny obsažené varianty jsou navržené pro spolupráci. A děti si ji užijí, aby poté mohli přejít na větší hry z rodiny Rhino Hero. Ale Rhino Hero Junior je skvělým začátkem.

Dřevěné pexeso (Janod) – recenze, pro 2-4 hráče, od 2 let

Tvarové pexeso, aneb Dřevěné pexeso na smyslové vnímání a přiřazování od značky Janod se hodně povedlo a vyniká hlavně zpracováním. Jednoduchost pravidel znamená, že děti se jej naučí velmi rychle a budou si soupeřit snadno mezi sebou. Výsledná hra se nám moc líbí a všechny si získala svým barvitým a veselým přístupem k hraní. A navíc něco naučí.

Mňam-Mňam Brumík (HABA) – recenze, pro 2-4 hráče, od 2 let

Mňam-mňam Brumík je hrou, která uvádí malé děti do světa hraní. Prostřednictvím zajímavé sady tří her jim postupně otevírá fantazii, doplňuje vše drobnými vzdělávacími prvky a nabízí jim kooperaci. Ta je ostatně zásadní pro to, aby už ve dvou letech děti nemusely ihned čelit porážce samy. Přesto je fajn vidět, že i v této jednoduché variantě je možné prohrát. S pořádnou porcí smůly nebo nešikovnosti. Děti se ale zlepší, protože je to výzva. A Mňam-mňam Brumík je hrou, která je bude na začátku jejich hravé kariéry provázet naprosto spolehlivě.

Pavoučí síť (HABA) – recenze, pro 2-4 hráče, od 3 let, KOUPIT

Pavoučí síť je krásně zpracovanou hrou, ze které pro nejmenší děti zábava jen prýská. Nevadí vůbec, že za ně rozhoduje kostka. To proto, že provlékání a tvoření pavučiny je zábavné a každého prcka naplňuje pocitem radosti z toho, že něco tvoří. Pavoučí síť děti naprosto bez problémů zaujme a jejich pozornost udrží.

Prozkoumávejte dál
Dárky na Vánoce – deskové hry pro děti