Otrokovice - Oficiální stránky města


Vyhledávání


Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB
Město Otrokovice - foto místo s širokou
NABÍDKOU SLUŽEB

Cesta: Titulní stránka


Páteční charitativní akce přinesla 240 tisíc korun

V pátek Otrokovice pomáhaly potřebným. Prodejem občerstvení ve stáncích se dobrovolníkům podařilo utržit více než 240 tisíc korun. Díky podpoře města, které pokrylo vstupní náklady a zakoupilo potřebný materiál, může jít na dobročinnost celá částka. Dalších 220 tisíc korun poslaly společnosti z Otrokovic a okolí na konto veřejné sbírky vyhlášené městem Otrokovice pro tyto účely. Celkem tak půjde na charitativní účely rekordní částka 460 tisíc korun, která je od počátku pořádání akce nejvyšší.
opp
 

 
 

Výborný svařák, chutné klobásky i cigára z udírny, ale také jedinečné hrníčky pomalované klienty Naděje, čaj a sladkosti jsou tradičními položkami ve stáncích, které pomáhají. Za mini stojí dobrovolníci, kteří se na odpoledne promění v prodejce, kuchaře i servisní techniky a zajišťují vše, pro hladký průběh akce i spokojenost nedočkavých zákazníků. Cíl je jediný, prodejem občerstvení pomáhat tam, kde je to nejvíce třeba. „Akce Otrokovice pomáhají potřebným je v Otrokovicích spojena s rozsvícením vánočního stromu, osvětlení a především se zahájením adventu. V tento podvečer se na náměstí sejde snad celé město a je krásné vidět, jak si lidé společně užívají jedinečnou atmosféru. Charitativní podtext tohoto setkání přináší ještě další rozměr. Společně můžeme pomoci dobré věci a výtěžek akce potvrzuje, že to není pomoc zrovna malá. Velkou měrou je to zásluhou všech dobrovolníků, kteří jsou ochotni věnovat této akci svůj volný čas bez nároku na odměnu a s úsměvem na tváři obsluhovat kupující, či jinak pomáhat v zázemí akce. Ruku k dílu musí přiložit více než 50 lidí, aby vše bylo tak jak má. Za to jim patří velké poděkování, moc si jejich pomoci vážíme,“ zdůraznila starostka města Otrokovice Hana Večerková, která se také postavila za jeden stánek po boku obou místostarostů Petra Ťopka a Ondřeje Wilczynského. Město Otrokovice akci organizuje spolu s Otrokovickou BESEDOU a Technickými službami Otrokovice. Tradičně je zapojena i městská policie, otrokovická pobočka Naděje a Naděje otrokovická o.p.s..   

Otrokovice pomáhají potřebným je také název veřejné sbírky vyhlášené městem Otrokovice, která je vždy ke konci kalendářního roku sečtena. O prostředcích, které se zde nashromáždí, pak rozhodují zastupitelé na svém prvním zasedání v novém roce. Do sbírky je tak možné přispívat trvale. Číslo účtu veřejné sbírky je 35-122921/0100. Na účet sbírky jdou i peněžní prostředky od společností, které vedení radnice oslovilo dopisem. V letošním roce se prozatím zapojilo 13 společností z Otrokovic a okolí, které v souhrnu přispěly částkou 220 tisíc korun. „Vzhledem k tomu, že účet je stále otevřený, mohou zájemci přispět i nadále. Vše uzavřeme až na konci prosince,“ doplnila starostka.   

V minulém roce byly finanční prostředky ze sbírky rozděleny mezi Naději, pobočku Otrokovice, Naději, otrokovickou o.p.s., Šanci Olomouc, Nadaci Národ dětem, Nadační fond dětské onkologie Krtek i oddělení neonatologie nemocnice T. Bati ve Zlíně.

 

   

 

 

 

 

Další informace:

Lenka Vaculová

tisková mluvčí města Otrokovice

+420 723 606 758, +420 577 680 449

vaculova@muotrokovice.cz

www.otrokovice.cz

 
Zveřejnil: Mgr. Lenka Vaculová
Vytvořeno / změněno: 28.11.2022 / 28.11.2022

Líbí se?

 58% |  42%

Obslužné odkazy

 

 

Zobrazit vyhledávací formulář »


 

Nejbližší akce

 

Další akce

 

Kalendář akcí

 

<< Březen 2024 >>

týdenPoÚtStČtSoNe
9. týden26272829123
10. týden45678910
11. týden11121314151617
12. týden18192021222324
13. týden25262728293031
14. týden1234567

Další akce


Anketa

Těšíte se na letošní ročník Otrokovických letních slavností?

Konkrétní náměty a připomínky můžete zasílat na: jirankova@muotrokovice.cz

Celkem hlasovalo: 653


Noviny


 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Zpět na začátek stránky

web & design , redakční systém