Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V České Lípě připravují rozsáhlé úpravy domu s pečovatelskou službou

V České Lípě připravují rozsáhlé úpravy domu s pečovatelskou službou (DPS). Byty nejsou bezbariérové, problémem jsou hlavně koupelny. Radnice hledá projektanta, který připraví kompletní projektovou dokumentaci úprav.

Dům s pečovatelskou službou s více než stovkou garsonek je v České Lípě v domě panelového typu, i když má dům bezbariérový přístup, samotné byty bez bariér nejsou. Informovala o tom mluvčí radnice Kristýna Kňákal Brožová.

Příspěvková organizace města Sociální služby města České Lípy, která DPS provozuje, počítá především s přestavbou koupelen v jednotlivých bytech. „Koupelny by nově měly být bezbariérové a uzpůsobené tak, aby byly pro obyvatele domu bezpečné a vybavené vším, co mohou potřebovat. V zařízení žijí lidé, kteří již k běžným činnostem potřebují alespoň částečnou asistenci a současný stav koupelen pro ně může představovat problém," uvedla starostka Jitka Volfová (ANO).

Koupelny mají vany, což je pro méně pohyblivé seniory problém, není tam také dost prostoru pro případnou asistenci. „Přestavba tak bude pro tamní obyvatele znamenat větší bezpečí a pohodlí," dodala Volfová. Kromě přestavby koupelen se podle ní počítá s úpravou nyní nevyužívaných prostor na dvoupokojové byty, s úpravou dalších prostor potřebných pro poskytování lékařských a sociálních služeb, s úpravou zázemí pro zaměstnance a také s kompletní výměnou vodoinstalace, kanalizace a elektroinstalace.

Stavební práce se budou dělat po etapách tak, aby nemusel být úplně přerušen provoz objektu. Předmětem veřejné zakázky na projektanta je podle mluvčí radnice nejen samotné zpracování projektové dokumentace. „Vítěz také zajistí inženýrskou činnost pro vydání potřebných povolení, součinnost při výběru zhotovitele a autorský dozor při provádění stavby," řekla Kňákal Brožová.

Hlavním hodnoticím kritériem veřejné zakázky bude cena. „Záleží nám však na tom, aby byl projekt připraven kvalitně, a proto je hodnoticím kritériem z 20 procent zkušenost projektanta s podobnými projekty, kterou musí při podání nabídky prokázat," dodala českolipská radní Nela Cyrmon Theerová (ANO). Město do úprav DPS investuje postupně, už loni na podzim nechalo vyměnilo tři osobní výtahy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Česká Lípa

Štítky ČR, byty, správa, senioři, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V České Lípě připravují rozsáhlé úpravy domu s pečovatelskou službou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.