Líbí se Vám naše práce? Chcete nás podpořit? Chcete s námi soutěžit o hry? Podpořte nás na Hero Hero a získejte exkluzivní obsah!

Recenze hračky: Panenky HABA – Coco, Nick, William a Jil

Každé dítě potřebuje kamaráda. Může to být spolužák ze školky nebo domácí zvíře, ale nakonec všichni odmlouvají a nejsou tu pořád. Proto se mnoho dětí uchyluje k mnohem věrnějším stvořením, jejichž jediným posláním je být tu s nimi.

Máme samozřejmě na mysli panenky. Ty mají spoustu různých podob a tvarů, od věrně zpracovaných, plastových až po ty módně dokonalé. My ale dostali k testování panenky od značky HABA. Jedná se o sadu textilních figurek, které mají na výšku třicet centimetrů. A na našem trhu jsou k dostání zásluhou oficiálního distributora HABA.

Každá z panenek se na boxu představí a řekne nám něco o sobě dřív, než ji vysvobodíme ze zajetí plastových úchytů. A když už jsme u toho říkání jmen, tak je na nás, abychom návštěvníky představili vám. Je tu blonďatá Jil s kytkou ve vlasech, blonďatý fešák Nick, brunetka Coco s růžovými botičkami a černovlasý William s kšiltovkou. 

Panenky jsou látkové, ale překvapivě pevné a jsou přesně stvořené k nošení v náručí. Při tom jsou ale také velmi příjemné na dotek. Při tom neustále drží správnou pozici, ale je s nimi možné také dobře manipulovat, například je posadit.

Vlasy jsou pevné, ale natahovací a příjemné na dotek. Navíc jsou na první pohled opravdu pěkné a dodávají panenkám velmi líbivý vzhled.

Hlavním lákadlem ale je možnost panenky převlékat. Pokud jich tedy máte víc, lze snadno jejich oblečení zaměňovat. Zatímco děvčata mají šaty, kluci mají mikinu či košili a kalhoty. Navíc William ještě má na hlavě kšiltovku. Dívky zase místo toho mají na nohách suchý zip. Boty sice nelze sundat, ale pro hru stačí i to, že mohou děti naznačovat obouvání.

Ani po několika týdnech používání není na panenkách vidět žádné opotřebení. Při tom jsou všechny panenky u nás doma v neustálém vytížení. Dcera je tahá sem tam, neustále jim dává napít nebo je krmí. Svými přátelskými výrazy si o to ostatně vyloženě říkají.

Ta uvěřitelnost je prostě v detailech. A těch na panenkách najdete spoustu. Například jejich ruce mají opravdu zvýrazněné palce a oči mají u každého jinou barvu. U čeho je možné, aby bylo rozepínací, tak je, kapsy jsou otevřené, šňůrky utahovací. Všechno oblečení funguje a navíc se obléká skvěle, protože je zezadu chycené na suchý zip. Největší výzvou pro dítě tak je protáhnout končetiny připravenými otvory v šatech nebo mikině.

Obrovským plusem je kvalita zpracování. Vlasy vydrží tahání, části těla bez problémů odolají častým útokům špičatých zoubků. A pokud byste narazili při čajovém dýchánku na nějakou špínu, pak je lze snadno opláchnout (prát se ale nesmí!).

Hračky jsou určeny od osmnácti měsíců. Právě v tomto věku dětem krásně padnou do ručky svou velikostí. A všechny materiály jsou tomu uzpůsobené, stejně jako pevnost materiálů. Počítá se s tím, že rok a půl staré děti prostě panenkám nenechají na pokoji ani cedulku s logem HABA na švu jejich oblečení.

Panenky HABA jsou jednoduše skvělé, obzvlášť pokud předpokládáte, že do nich budete dále alespoň trochu investovat. Oblečení se k nim dá totiž pořídit stranou. Ale mnohem pravděpodobnější je, že panence budete pořizovat dalšího kamaráda, kamarádku nebo dokonce koně! Opravdu! I plyšové koně v přesně správné velikosti HABA nabízí, tak popusťte uzdu fantazii a hrajte si!

Facebook: @HabaCeskoSlovensko

Instagram: @haba_cesko_slovensko

Prozkoumávejte dál
Recenze: Pandemic Rising Tide – vzpoura oceánů