29. 11. 2022

Novinka pod lupou: First Love (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název First Love (Písně lásky)
Žánr drama, romantický
Stanice Netflix (Japonsko)
Premiéra 24. 11. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 52 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Mladý pár, který se seznámil na konci 90. let, dospěl v roce 2000 a nakonec dospěl až do současnosti, kde zjišťuje, co učinilo jejich vztah nezapomenutelným i přes více než dvacet let, které uplynuly.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Mám ráda romantické slaďárny, ale u této novinky si nejsem jistá, co si mám myslet. Přišlo mi to totiž hrozně nepřehledné, jak se neustále skákalo z jedné časové roviny do druhé. Pokud jsem dobře napočítala, celkem tady byly tři období, ale zatím vůbec netušíme jakékoliv spojitosti.

Podobné téma má např. má oblíbená minisérie Normal People. Možná je to tou mou osobní distancí od asijské tvorby, že nedokážu přijít na chuť jejich jedinečnému stylu vyjadřování a herectví. Mezi hlavními hrdiny ale necítím vůbec žádnou chemii, a to ani v jedné časové ose. To je pro mě docela zásadní problém, když vezmu v potaz, že jde o romantické drama.

Pár asijských kousků na skladě mám, ale tento do seznamu řadit nebudu a další díly vynechám.

  • sympatická hrdinka
  • bez romantické chemie
  • hlavní hrdina je hrozné ucho
  • zmatené skoky mezi časovými osami bez souvislostí
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu